Acasă Actualitate Cod galben de ploi, vijelii şi grindină, de sâmbătă până luni seară

Cod galben de ploi, vijelii şi grindină, de sâmbătă până luni seară

1094
DISTRIBUIȚI

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină în 32 de judeţe, valabil de sâmbătă până luni seară. Cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat, în timp ce în zonele deluroase şi la munte, se vor înregistra cantităţi de apă de până la 70 de l/mp.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo, potrivit căreia începând de sâmbătă, de la prânz, până luni, la ora 21.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a ţării, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de frecvente decărcări electrice. De asemenea, vântul va avea unele intensificări care vor lua şi aspect de vijelie şi vor fi şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi pe arii restrânse 30-40 de l/mp.

Meteorologii au emis şi o atenţionare cod galben valabilă de sâmbătă de la ora 16.00 până luni la ora 21.00. În acest interval, în zonele deluroase şi la munte, precum şi în Oltenia, Transilvania şi local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înrgistra cantităţi de apă de 25-30 de l/mp şi pe arii restrânse vor atinge chiar şi 50-70 de l/mp. Treizeci şi două de judeţe sunt vizate de codul galben emis de meteorologi.

Comentarii

comentarii