Acasă Eveniment COD GALBEN în aproape toată ţara: Ploi torenţiale şi vijelii

COD GALBEN în aproape toată ţara: Ploi torenţiale şi vijelii

354
DISTRIBUIȚI

harta cod 25991800

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi torenţiale şi vijelii pentru 36 de judeţe şi în capitală. În intervalul 10 iulie, ora 18 – 11 iulie, ora 09 sunt aşteptate ploi însemnat cantitativ şi instabilitate atmosferică.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în seara zilei de joi şi în noaptea de joi spre vineri (10/11 iulie), la început în Crişana, Banat, Oltenia şi zonele de munte, apoi şi în cea mai mare parte a Munteniei şi jumătatea de nord a Moldovei. Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.
Astfel de manifestări vor fi posibile şi în restul teritoriului, dar pentru intervale scurte de timp.
De asemenea, în data de 11 iulie, între orele 09-23, avertizarea de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ se va extinde.
Pe parcursul zilei de vineri, 11 iulie, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea de nord a ţării şi în zona de munte. Vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Comentarii

comentarii