Acasă Actualitate Cod galben privind intensificări ale vântului, în sudul Banatului. Cod portocaliu în...

Cod galben privind intensificări ale vântului, în sudul Banatului. Cod portocaliu în judeţul Caraş-Severin

DISTRIBUIȚI

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă până vineri seară, în sudul Banatului, al Transilvaniei şi în zona Carpaţilor Meridionali, unde viteza la rafală va atinge 55-65 de kilometri pe oră şi temporar va depăşi 70-80 de kilometri pe oră. Pentru judeţul Caraş-Severin, unde vântul va sufla cu viteze mai mari de 90 de kilometri pe oră, a fost emis Cod portocaliu.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben privind intensificări ale vântului, de joi, de la ora 10.00, până vineri, la ora 23.00.

”În intervalul menţionat, în sudul Banatului şi al Transilvaniei, precum şi în  zona Carpaţilor Meridionali vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h, şi temporar de peste 70…80 km/h”, au transmis meteorologii.

Local şi temporar, vor fi intensificări ale vântului şi în sudul, vestul, nord-vestul şi centrul ţării, cu viteze în general de 45…55 km/h.

În Banat şi sudul Crişanei, în noaptea de joi spre vineri vor fi averse, în general moderate cantitativ (15…20 l/mp), şi descărcări electrice.

Codul galben este în vigoare în unele zone ale judeţelor Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Sibiu şi Vâlcea.

Totodată, a fost emis un Cod portocaliu, valabil de joi, de la ora 21.00, până vineri, la ora 12.00, vizând intensificări susţinute ale vântului, pentru judeţul Caraş-Severin.

Astfel, vântul va avea intensificări susţinute în judeţul Caraş-Severin, unde vor fi viteze de 80…85 km/h şi temporar peste 90 km/h.

Comentarii

comentarii