Acasă Actualitate Cod galben și portocaliu de inundații în Timiș și Caraș Severin. Cotele...

Cod galben și portocaliu de inundații în Timiș și Caraș Severin. Cotele de atenție depășite pe Timiș și Bega

434
DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara atenționează că, în urma ploilor din ultimele 24 de ori, cantitatea maximă pentru județul Timiș s-a înregistrat la stația hidrometrică Chevereș, pe râul Timiș, de 30,9 l/mp.

În județul Caraș-Severin, cantitatea maximă de precipitații a fost de 30,3 l/mp, la stația hidrometrică Soceni, pe râul Tău. La majoritatea stațiilor hidrometrice, valorile precipitațiilor s-au situat între 11 l/mp-30,9 l/mp.

La ora 06:00, 1 februarie, Cota de atenție a fost atinsă sau depășită pe râurile din bazinele Timiș, Bârzava, Caraș, Bega. Doar pe râul Bârzava, la stația hidrometrică (sh) Partoș tendința este de scădere.

Cod galben de inundații cu tendință de creștere se înregistrează pe râurile: Sebeș (la sh Turnu Ruieni), Rusca (sh Voislova), Bistra (sh Obreja), Pogăniș (sh Valeapai), Tău (sh Soceni), Vornic (sh Ramna), Caraș (sh Carașova), Gârliște (sh Gârliște), Ciclova (sh Vrăniuț), Chizdia (sh Ghizela).

La ora 09:00, 1 februarie, a intrat în COD GALBEN DE INUNDAȚII și râul Timiș, la sh Lugoj. Cotele râului Pogăniș, la sh Valeapai, sunt în scădere.

Amintim că azi, 1 februarie, până la ora16, râurile din bazinele hidrografice Pogăniș-bazin amonte acumulare Cadar Duboz, se află sub avertizare pentru fenomene imediate de COD PORTOCALIU DE INUNDAȚII.

Tot până azi, 1 februarie, ora 10.00, râurile din bazinele hidrografice: Cerna – afluenți bazin mijlociu și inferior (jud. Caraș Severin) se află sub atenționare hidrologică de COD GALBEN DE INUNDAȚII.

Până mâine, 2 februarie, ora 14.00, râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Moraviţa, Caraş, Nera – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Caraș Severin şi Timiș), Bega – bazin amonte S.H. Balinț și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Balinț, Timiș – bazin amonte S.H. Lugoj şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Lugoj, Bârzava, se află sub atenționare hidrologică de COD GALBEN DE INUNDAȚII.

Zi de zi, la orele 6:00 și 18:00, Dispeceratul Apele Române Banat (ABAB) colectează date cu privire la evoluția precipitațiilor, a debitelor și a nivelurilor de la stațiile hidrometrice din bazin. În cazul avertizărilor hidrologice, datele se colectează mult mai des -atenționează ABAB Timișoara.

Comentarii

comentarii