Acasă Actualitate Cod portocaliu de inundații, azi, în Caraș Severin

Cod portocaliu de inundații, azi, în Caraș Severin

642
DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara atenționează că INHG a emis o avertizare de Cod portocaliu de inundații pentru râurile din bazinul Pogăniș, județul Caraș Severin, începând cu 16.03.2021, ora 13:00, până în 16.03.2021, ora 22:00.

Fenomene vizate: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundații.

Vor fi afectate râurile din bazinele hidrografice: Pogăniș – sector aval confluență cu râul Tău – amonte acumulare Cadar Duboz.

Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă din spaţiul hidrografic Banat vizate de avertizarea hidrologică în vigoare -spune Sorina Neaga.

ABAB Timișoara recomandă populației ca în această perioadă să nu circule în apropierea râurilor aflate sub avertizare și să nu desfășoare activități în râuri sau în proximitatea cursurilor de apă aflate sub avertizare.

 

Comentarii

comentarii