Acasă National COD ROŞU de inundaţii pe râuri din Caraş-Severin,Timiş, Argeş, Vâlcea, Olt şi...

COD ROŞU de inundaţii pe râuri din Caraş-Severin,Timiş, Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman

DISTRIBUIȚI

UPDATE 11:40 – Cod portocaliu de ploi în judeţul Timiş

inundatii

Trafic feroviar este intrerupt intre Oravita si Berzovia in judetul Caras-Severin. Totodata, se circula greu pe drumul national DN58B Resita – Timisoara in zona localitatii Maureni.

Mai multe râuri din judeţele Caraş-Severin şi Timiş se află, joi, sub cod ROŞU de inundaţii, conform unor avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA). Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod roşu de inundaţii în judeţele Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman, valabilă până vineri după-amiază.

UPDATE 11:40 – Cod portocaliu de ploi în judeţul Timiş

Sud-estul judeţului Timiş se află joi, până la 13.10, sub cod portocaliu de ploi, potrivit unei avertizări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
Avertizarea vizează zona localităţilor Moraviţa, Jamu Mare, Denta, Gataia şi Tormac, unde vor fi ploi ce vor depăşi, izolat, 30 de litri pe metru pătrat, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.
Râul Cernovăţ din judeţul Caraş-Severin se află joi, până la ora 21.00, sub cod roşu de inundaţii, conform unei alte avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).
“Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Cernovăţ, afluent al Caraşului din judeţul Caraş-Severin”, se arată în avertizare
Potrivit hidrologilor, în următoarele ore se pot produce astfel de fenomene şi pe alţi afluenţi ai Caraşului.
Mai multe râuri din judeţul Timiş se află joi, până la ora 21.00, sub cod roşu de inundaţii, conform unei avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).
Avertizarea vizează râurile din bazinele Moraviţa şi Bârzava, unde sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite, cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol.
Potrivit hidrologilor, fenomenele se pot produce, cu probabilitate şi severitate mai mare, în bazinul hidrografic Moraviţa.

Comentarii

comentarii