Acasă Actualitate Cod portocaliu de ploi și vijelii puternice, cu rafale de peste 90...

Cod portocaliu de ploi și vijelii puternice, cu rafale de peste 90 km/oră în Caraș-Severin

186
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis o noi avertizări de vreme severă, valabile în mai multe județe din țară, în următoarele ore. Pentru Caraș-Severin, un cod portocaliu de ploi și vijelii este în vigoare până la ora 15.00.

Potrivit ANM, vor fi intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși local 90 km/h.

De asemenea, tot până la ora 15.00, este în vigoare un cod galben de furtuni în Constanța și Tulcea. În aceste zone se vor semnala intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor depăși local 55 – 60 km/h, iar în zona de coastă 65 – 70 km/h. Un cod galben de vijelii este valabil și în județul Sălaj, până la ora 14.00. Specialiștii anunță intensificări temporare ale vântului, care la rafală vor depăși 55…60 km/h, iar în zona de munte 70…80 km/h.

O informare meteo de vijelii este valabilă în toată țara, până mâine dimineață.

Vântul va avea intensificări în sudul, estul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar local în Banat și sudul Transilvaniei, peste 55…60 km/h. Vineri și sâmbătă (8 și 9 octombrie) vremea va deveni deosebit de rece, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde îndeosebi jumătatea de sud a țării, iar la munte, în general la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mixte.

Comentarii

comentarii