Acasă Actualitate Cod roşu de inundaţii pe râul Bega. A fost emis mesaj RO-Alert

Cod roşu de inundaţii pe râul Bega. A fost emis mesaj RO-Alert

DISTRIBUIȚI

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă pe un sector al râului Bega, pe parcursul următoarelor ore.

Conform prognozei de specialitate, până la ora 16:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce creşteri importante de debite şi de niveluri, cu depăşirea Cotelor de pericol, pe râul Bega pe sectorul S.H. Făget – S.H. Balinţ (judeţul Timiş).

Avertizarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Banat şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Timiş.

”Am convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru ora 08:45. A fost emis mesaj RO-Alert de avertizare pentru populația din zonele vizate. Echipele ISU și SGA sunt mobilizate.

Recomandări:

– Curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apei de ploaie.

– Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul.

– Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată.

– În cazul în care sunteți surprinși de viitură, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare.

– Dacă este necesară evacuarea, deplasați-vă imediat spre o zonă înaltă din apropiere.

– În situații de urgență apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112”, transmite Mihai Ritivoiu, prefectul județului Timiș.

Pompierii au intervenit şi pentru evacuarea apei în 5 gospodării şi pe un drum judeţean.
 
”Pompierii din cadrul Detaşamentului Lugoj şi Staţiei Făget au fost solicitaţi să intervină, în această dimineaţă, pentru evacuarea apei din 5 gospodării în comuna Răchita şi 1 din oraşul Făget; degajarea apei de pe drumul DJ 609 Cladova – Dubeşti”, a transmis ISU Timiş.

Comentarii

comentarii