Acasă Eveniment Cod roșu în vestul țării! Spitalul Județean Arad a fost inundat

Cod roșu în vestul țării! Spitalul Județean Arad a fost inundat

1193
DISTRIBUIȚI

O clădire a Spitalului Județean Arad a fost inundată joi seară, după o furtună puternică. Apa a ajuns pe holurile secției de Fiziokinetoterapie, în cabinetele de la subsolul clădirii, și chiar în unele saloane. Un medic a postat mai multe fotografii pe pagina sa de Facebook cu spitalul inundat. Probleme au fost însă și în oraș. Trei arbori s-au prăbuşit peste două maşini, iar două case au fost inundate. Aradul a fost aseară sub cod roșu de vijelii.

Simina Roz, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Arad, a declarat vineri dimineață la Digi24 că apa a fost evacuată din subsolul clădirii.

„Apa nu a ajuns la saloane, a ajuns doar în subsolul clădirii, unde funcționau unele cabinete cu aparatură medicală. Din fericire, aparatura nu a fost afectată. Apa a ajuns doar la o parte din mobilier. La ora actuală nu avem o cifră exactă, dar pagubele nu sunt foarte mari, pentru că au fost doar câteva scaune, un corp de birou, deci nu cred să fie o valoare foarte ridicată”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Ea a mai spus că nu este prima oară când clădirea este afectată de inundații, deoarece este veche, iar „sistemul de canalizare este destul de vechi și ar trebui reparat cât mai repede”.

Purtătorul de cuvânt a vorbit în ceea ce privește investițiile făcute până acum că spitalul este unul pavilionar, care funcționează la nouă adrese: „S-au făcut investiții în mai multe, pe diferite secții, dar aici nu s-a ajuns cu finalizarea lucrărilor”.

În Arad, mai multe locuinţe şi străzi au fost inundate în urma unei ploi torenţiale, iar câţiva copaci au fost rupţi de vijelii şi au căzut pe autoturisme, pompierii fiind nevoiţi să intervină, pe parcursul nopţii de joi spre vineri, pentru remedierea problemelor.

Efectele furtunii au apărut în cursul serii în municipiu, iar pe parcursul nopţii au fost afectate şi alte localităţi din judeţul Arad.

Totodată, pe câteva artere rutiere importante, circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate din cauză apei pluviale acumulate pentru că sistemul de canalizare nu a făcut faţă cantităţilor mari de precipitaţii.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, mai mulţi copaci au fost rupţi de vijelie, iar câţiva au căzut pe autoturisme parcate. Numeroşi copaci au fost rupţi şi în judeţ, îngreunând circulaţia până când s-a reuşit îndepărtarea acestora. De exemplu, DJ 709J a fost complet blocat câteva ore în zona Iratoşu.

Joi seară, mai multe localităţi din vestul judeţului Arad s-au aflat sub avertizare cod roşu de furtună.

Sursa: digi24.ro

Comentarii

comentarii