Acasă Administraţie Codul roșu de inundaţii l-a adus pe ministrul Apărării, Mircea Dușa, la...

Codul roșu de inundaţii l-a adus pe ministrul Apărării, Mircea Dușa, la Reșița

537
DISTRIBUIȚI

mircea dusa resita

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, însoțit de doi generali, a sosit la Reșița, cu elicopterul, miercuri seara, cu puțin înainte de ora 22, venind dinspre Mehedinți.

A aterizat pe stadionul ”Mircea Chivu”, după care s-a deplasat la Instituția Prefectului, unde era așteptat de prefectul Silviu Hurduzeu. Motivul? Codul portocaliu și galben, anunțat pentru noaptea de miercuri spre joi, în Caraș-Severin.

Ministrul Apărării a precizat că unități ale armatei, inclusiv elicoptere, sunt pregătite, la Timișoara și Arad, să intervină, dacă este nevoie, acolo unde ar putea apărea probleme grave, de negestionat de autoritățile locale. Pericolul principal îl reprezintă torentele care s-ar putea forma pe versanți dar și râuri, precum Bistra, sunt pe cote de atenție. Ministrul Dușa a avut o scurtă întâlnire cu membrii Comitetului Județean pentru Situațiii de Urgență, dar și colegii săi de la Apărare, cu reprezentanți ai Ministerului de Interne, pregătiți și ei să intervină și cu specialiști de la Ape, asigurându-se că toate măsurile de preîntâmpinare a unor situații grave sunt luate. Efectivele armatei sunt pregătite și de eventuale evacuări, a dat asigurări ministru.

„În momentul de față (ora 22.15, miercuri seara, n.r.) nu mi s-au solicitat efective suplimentare, a spus Mircea Dușa dar suntem oricând pregătiți, inclusiv cu escadrila de elicoptere de la Timișoara. După cum am fost informat de căre dl prefect, sunt luate toate măsurile. În ce mă privește, rămân în zonă și voi păstra legătura permanentă cu conducerea prefecturii și cu cei responsabili.”

Mircea Dușa a mai precizat că, în urma unor măsuri legislative, legăturile dintre instituțiile statului sunt mult mai bine pregătite, pentru cazurile de urgență. Ministrul a mai spus că i-a fost prezentată o hartă cu zonele de risc din județ dar, există pericolul real al formării unor torenți în zone, poate, nevizate. Apa din acumulări nu va pune probleme, susține Dușa, pentru că ele au fost golite în cursul zilei de miercuri.

Codul roșu pe versanți, cu șuvoaie, este mai delicat, a spus și prefectul Silviu Hurduzeu, de aceea am informat azi toate unitățile administrative și comitetele locale pentru situații de urgență.

Comentarii

comentarii