Acasă Actualitate Colecție de modă manifest, la Timișoara, ca sprijin pentru refugiații ucraineni

Colecție de modă manifest, la Timișoara, ca sprijin pentru refugiații ucraineni

DISTRIBUIȚI

Doi creatori de pălării hand-made din Timișoara, Alin și Radu Iorgoni, își exprimă dezacordul față de violențele din Ucraina și transmit propriul mesaj prin intermediul ultimei lor colecții.

„Ne-am abătut total de la schițele propuse și am conceput, într-un interval foarte scurt, o nouă colecție, care reprezintă o reflecție asupra tuturor deciziilor care sunt luate în aceste vremuri, dar și un îndemn la speranță și la a fi mai buni. Ne dorim, în primul rând, să transmitem un mesaj, pentru că rolul modei este și acesta. Să arătăm că deși mai tristă zilele acestea, lumea e totuși frumoasă, și asta se vede prin acțiunile celor care s-au mobilizat în număr așa mare să ajute”, spune Alin Iorgoni.

Noua colecție a brandului local Iorgoni are la bază non-culoare, care exprimă tragedia acestei perioade, însă cuprinde și culoare, care reprezintă speranța și bunătatea.

„Ideea este de a expune atât părțile negative, cât și cele pozitive ale lumii în care trăim și de a crea o narațiune și un îndemn în jurul lor, care să ne ajute să vedem lucrurile cu ochii pe deplin deschiși și să luăm decizii cât mai sănătoase.

Colecția Iorgoni Spring/Summer 2022 se bazează pe non-culoare, care reprezintă partea întunecată și tragedia acestor zile, dar are și o latură plină de culoare, la crearea căreia ne-a inspirat ajutorul oferit celor care au nevoie, sprijinul, respectul și iubirea. Acele lucruri care demonstrează că putem fi mai buni.

Am încercat, prin intermediul modelelor mai sumbre pe care le cuprinde colecția să vorbim despre imaginea falsă, răzbunare, cruzime, răutatea și tristețea acestor zile. În același timp, în opoziție, modele pline de culoare exprimă bunătatea, care sunt sigur că se regăsește în fiecare dintre noi”, a completat Radu Iorgoni.

Partea artistică a demersului este completată de una practică. Zece procente din prețul fiecărei pălării cumpărate vor ajunge la refugiații ucraineni. În plus, împreună cu Asociația Principele Nicolae, Iorgoni a deschis un punct de colectare la locația magazinului din Timișoara (Strada Janos Bolyai 1). Persoanele care doresc să se implice, pot ajuta prin donarea unor lucruri necesare în Vama Siret, precum: generatoare, rucsacuri, saci de dormit, pături, pilote, produse de igienă (șervețele umede, pastă și periuțe de dinți, săpun etc.), truse de prim ajutor, lanterne. Acestea pot fi preluate de luni până vineri, între orele 11-19 și sâmbăta de la 10 la 14.

„Decizia noastră de a oferi o mână de ajutor alături de Asociația Principele Nicolae este un semn de respect pentru tragedia care are loc în Ucraina. Dar acest lucru a putut deveni realitate numai cu ajutorul tuturor celor care au ales să se implice la rândul lor, și le mulțumim pentru asta”, mai completează reprezentanții companiei timișorene.

Comentarii

comentarii