Acasă Actualitate Colegiul “Ana Aslan” Timişoara şi trupa de teatru Aslăneştii – felicitaţi de...

Colegiul “Ana Aslan” Timişoara şi trupa de teatru Aslăneştii – felicitaţi de consulul României la Vârşeţ, Cosmin Lotreanu

628
DISTRIBUIȚI

Anul acesta, la sfârşitul săptămânii trecute, Biserica Ortodoxă Română din Vârșeț a marcat 100 de ani de la ridicare (în 9 mai 1911 s-a pus piatra de temelie, iar în 23 mai 1913 s-a sfințit).

La eveniment a participat şi Colegiul Naţional “Ana Aslan” Timişoara, prin implicarea profesorului de istorie Cristina Mandae, alături de trupa de teatru ASLANEŞTII. Copiii talentaţi ai liceului au prezentat pentru elevii de la liceul cu predare în limba română “Borislav Petrov Braca” din localitatea Vârşeţ, Serbia, cu care au încheiat un parteneriat de colaborare, piesa “Exerciţii de conversaţie şi pronunţie franceză pentru studenţii americani”, de Eugen Ionesco. După ce au participat la concursul de teatru “Inimă de copil”, la Timişoara, unde au luat premiul special pentru cel mai dificil repertoriu, elevii au ţinut să prezinte piesa românilor din Banatul istoric. În acelaşi timp, micuţa dar talentata acordionistă Mandae Raluca a prezentat un moment de muzică instrumentală. La spectacol, alături de elevi, au participat prof. Ion Berlovan şi Excelenţa Sa, consulul României la Vârşeţ, Cosmin Lotreanu.

Comentarii

comentarii