Acasă Economic Colliers International încearcă să vândă fosta fabrică Nestlé din Timişoara

Colliers International încearcă să vândă fosta fabrică Nestlé din Timişoara

1398
DISTRIBUIȚI

Compania de consultanţă imobiliară Colliers International a anunţat că a fost desemnată agentul exclusiv de vânzare al fostei fabrici deţinute de gigantul elveţian Nestlé la Timişoara.

Proprietatea, care are o suprafaţă de peste 21.000 de metri pătraţi, se află în zona industrială şi logistică din vestul Timişoarei, la doar 300 de kilometri de Budapesta. Poate fi adaptată pentru activităţi de producţie alimentară, producţie de componente auto sau pentru un centru de distribuţie pentru firme de curierat.

”Locaţia fabricii este foarte atractivă atât pentru companii axate pe piaţa locală, oferind o conexiune la autostrada A1 la doar 20 de kilometri distanţă, cât şi pentru investitori orientaţi mai mult către Europa Centrală şi de Vest, care ar avea din această poziţie acces facil la autostrada directă către Budapesta şi către Viena. Spaţiul este modernizat şi foarte versatil, oferind astfel multiple oportunităţi potenţialilor investitori”, spune Laurenţiu Duică, Partner & Head of Industrial Agency în cadrul Colliers International Romania.

Fosta fabrică Nestlé se află în unul dintre centrele industriale ale oraşului Timişoara, unde sunt prezente alte companii internaţionale mari, precum Smithfield, Continental Contithech, Kromberg & Schubet şi ELBA Lighting International. Aflată în proprietatea Nestlé din anul 2000, fabrica dispune de un spaţiu de 10.000 de metri pătraţi de producţie şi peste 2.000 de metri pătraţi de birouri, având toate utilităţile necesare.

”Timişoara este un hub regional major şi, de aceea, există interes crescut pentru proprietăţi care pot susţine o nouă linie de producţie sau un centru de distribuţie pentru un investitor regional, reintrând astfel în circuitul economic şi contribuind la crearea de noi locuri de muncă. Semnalele din piaţă sunt încurajatoare şi discuţiile sunt deschise către potenţiali investitori, astfel că vânzarea ar putea fi încheiată în decurs de câteva luni, mai ales că proprietatea poate fi ocupată imediat”, completează Laurenţiu Duică.

Proprietatea oferă în acelaşi timp şi posibilitatea dezvoltării unei unităţi suplimentare pe teren sau a reabilitării spaţiilor existente, iar autorizaţia de construire se poate obţine într-un termen mult mai scurt, având în vedere PUZ-ul existent şi reglementările în vigoare.

În ianuarie 2019, Nestle a decis să închidă, după 18 ani, fabrica din Timișoara. În scrisoarea transmisă atunci autorităților române compania argumenta plecarea prin faptul că piața din România trece printr-o perioadă de schimbări radicale, caracterizată de condiții de consum noi, dificultăți în ceea ce privește disponibilitatea forței de muncă și costuri asociate tot mai ridicate, concurența pentru resursele de producție locală fiind acerbă.

Fabrica din Timișoara avea o producție anuală de peste 10.000 tone de dulciuri și cafea. Din Timișoara, Nestlé România exporta 35% din producție în Ungaria, țările de la Marea Adriatică, țările mediteraneene și, începând de anul trecut, în Irlanda.

Comentarii

comentarii