Acasă Actualitate Colterm ar urma să mai primească 10 milioane de lei după rectificarea...

Colterm ar urma să mai primească 10 milioane de lei după rectificarea bugetului local

DISTRIBUIȚI

Marți, 20 septembrie, consilierii locali din Timișoara vor vota rectificarea bugetului local. Potrivit propunerii făcute de executiv, Colterm ar urma să primească 10,6 milioane de lei, bani pe care îi va folosi pentru pregătirile pentru iarnă.

„E o nouă tranșă de bani care va pleca spre compania de termoficare pentru suplimentarea stocurilor de cărbune și gaz pentru această iarnă. În plus, Colterm este afectat și de explozia prețului la curent. De la 1 septembrie, societățile de termoficare nu au mai fost incluse pe lista beneficiarilor de prețuri plafonate la energia electrică. Se fac demersuri din toate părțile – primari, parlamentari – pentru rezolvarea acestei probleme și societățile de termoficare să poată cumpăra energie la preț plafonat, pentru că furnizează un serviciu vital populației”, a declarat primarul Dominic Fritz, potrivit unui comunicat al instituției.

Până în prezent, potrivit aceleiași surse, Colterm a primit din subvenții aproximativ 140,9 milioane de lei, iar până la finalul anului subvenția va depăși 150 milioane de lei. De la bugetul local provin 84 de milioane de lei, iar la Guvern, restul de 67,8 milioane lei. Astfel, în ultimii doi ani, valoarea subvențiilor primite de Colterm ar fi de aproape 400 de milioane de lei.

Tot în cadrul acestei rectificări vor fi suplimentate sumele pentru salubritate stradală – cu 2.250.000 de lei, întreținerea spațiilor verzi – 1,5 milioane de lei, dotarea unităților de învățământ din Timișoara cu consumabile și plata utilităților – 1,8 milioane de lei și finanțarea competițiilor sportive la care vor participa elevii Liceului Banatul – 350.000 de lei.

Comentarii

comentarii