Acasă Actualitate Colterm are în depozite 54.876 tone de cărbune, 88.536 MWh de gaz,...

Colterm are în depozite 54.876 tone de cărbune, 88.536 MWh de gaz, din totalul de 129.676 MWh contractați

DISTRIBUIȚI

Colterm susține că, pentru asigurarea stocurilor de combustibil necesar producerii energiei termice pentru sezonul de încălzire 2023-2024, continuă aprovizionarea cu cărbune și gaz.

Astfel, situația stocurilor de combustibil, la 31 august 2023, este următoarea:

Cărbune: 54.876 tone, față de 30.000 de tone cât aveam pe stoc în perioada similară a anului trecut. Referitor la furnizorii de cărbune, până la finele lunii septembrie avem încheiate contracte cu Energocarb și Maestro IND Group SRL (fost Redolaj), cu precizarea că au fost inițiate demersuri pentru achiziția cantității de 150.000 tone apreciată ca suficientă (alături de stocul curent și ceea ce urmează să se mai aprovizioneze în baza contractelor actuale), pentru depășirea în bune condiții a noului sezon.

Gaz înmagazinat în depozite subterane: 88.536 MWh (din totalul de 129.676 MWh contractați), comparativ cu 17.000 MWh – cantitate existentă în depozite la sfârșitul lunii august 2022. În ceea ce privește consumul curent de gaz, a fost prelungit contractul cu furnizorul Lord Energy.

Referitor la situația lucrărilor demarate pe rețelele de termoficare, prin proiectul cu finanțare europeană intitulat „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II”, Colterm mai sustine că acestea au fost finalizate în proporție de sută la sută, din punctul de vedere al montajului termomecanic.

S-au efectuat reabilitări pe două loturi de rețele, primare și secundare, în lungime totală de 29.680 metri, din care, 9.183 metri pe Lotul 1 – Rețele Primare, și 20.497 metri pe Lotul 2 – rețele secundare de termoficare.

În ceea ce privește lucrările de reparații de la CET Sud, necesare pregătirii sezonului rece, au fost executate o serie de intervenții la instalațiile și cazanele din incintă.

În cursul lunii august s-au efectuat și finalizat lucrări de reparații la cazanul de aburi nr. 3, respectiv la instalația de evacuare zgură și cenușă, la instalația de captare cenușă (snecuri) și la morile de cărbune 1-4. De asemenea, se află în curs de finalizare lucrări de reparații la canalele de aer de la cazanul de aburi nr. 3, în luna septembrie acesta urmând să fie supus probelor de funcționare.

Tot la CET Sud se află în curs de execuție lucrări de reparații la trei mori de cărbune la cazanul de aburi nr. 2, urmând ca, pe parcursul acestei luni, să se intervină și la cea de-a patra moară, astfel încât, până la finalul lui septembrie, să se poată face probele de funcționare, în vederea pornirii fără sincope a sezonului de încălzire.

În altă ordine de idei, mai aducem la cunoștința clienților Colterm că, începând cu data de 26 octombrie 2023, se închide casieria din incinta Iulius Mall. Rămâne la dispoziția abonaților noștri casieria de la sediul central al companiei, de pe str. Episcop J. Lonovici nr. 4, precum și celelalte metode de plată existente, respectiv plata prin bancă, în contul înscris pe factură, online cu card bancar cu ajutorul aplicației mobile ”UN-DOI Centru de plăți” – instalarea aplicației din App Store sau magazine Play – creare cont de utilizator (selectare furnizor, introducere număr contract etc.). Plata online a facturilor curente se poate face în două moduri: prin scanarea codului de bare de pe facturi cu telefonul sau introducerea manuală a codului de bare în aplicație De asemenea, se mai pot achita facturi și prin intermediul următoarelor locaţii: OMV, Petrom, Inmedio, Relay.

 

Comentarii

comentarii