Acasă Actualitate Colterm are un hotel de acoperit şi 120 de oameni de disponibilizat

Colterm are un hotel de acoperit şi 120 de oameni de disponibilizat

DISTRIBUIȚI

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a cerut cu ceva timp în urmă o verificare a Coltermului. A fost în acea perioadă în care se discuta despre mărirea preţului la gigacalorie şi prefectul nu era de acord cu acest lucru. Acum prefectului i-au venit unele răspunsuri legate de activitate şi investiţiile Colterm. Este vorba despre un extras al raportului Curţii de Conturi, ce a fost trimis pe adresa Instituţiei Prefectului Timiş.

“Eu mă gândesc că dacă ei se află în stare de faliment, de ce nu-şi vând aceste proprietăţi?”
Prima referire din acest extras al raportului Curţii de Conturi se face la hotelul de la Muntele Mic, unde Coltermul a întrerupt construcţia. “A venit un extras din raportul Curţii de Conturi cu privire la verificările pe care le-au efectuat la Colterm. Este vorba despre acel hotel pe care Colterm şi l-a construit din fonduri proprii. Tot acolo mi se aduce la cunoştinţă că finalizarea acestui hotel a fost întreruptă deoarece nu mai au fonduri. Eu mă gândesc că dacă ei se află în stare de faliment, de ce nu-şi vând aceste proprietăţi?”, se întreabă prefectul de Timiş Mircea Băcală.

“A presupus nişte cheltuieli suplimentare”
A doua referire din acest extras se face la o conductă ce a fost deviată deoarece trecea pe un teren privat. “Este vorba de o deviere a unui traseu a unei conducte de alimentare cu apă şi încălzire ce a presupus nişte cheltuieli suplimentare. Acea conductă trebuia să treacă pe un teren privat iniţial, aşa că au hotărât să devieze traseul acestei conducte. Este vorba de conducta din Torontalului. Curtea de Conturi spune că nu a constatat deficienţe”, spune Mircea Băcală.

“O acoperim după care urmează să recuperăm banii”
Hotelul de pe Muntele Mic va fi acoperit după care se va hotărî ce soartă va avea mai departe pentru a se recupera banii. “Există o hotărâre a consiliului de administraţie din 2005 prin care se aprobă demararea acestei lucrări din surse proprii de la Colterm SA. Lucrarea fiind aprobată, s-a început construcţia. S-a oprit construcţia în 2008 din lipsă de fonduri, este o construcţie neterminată. Acoperim construcţia, după care urmează să recuperăm banii. Cum va hotărî consiliul de administraţie. Nu puteam să lăsăm baltă ca şi cum am fi uitat de ea”, spune directorul Colterm, Aurel Matei.

Disponibilizaţii pot beneficia de venit de completare
În ceea ce priveşte conducte deviate ce încalcă terenuri private, Aurel Matei spune că în fiecare an sunt câteva astfel de cazuri. “Din astea sunt în fiecare an câteva. Nu ştim la ce anume se referă. Proprietarul ne cere să deviem. Conductele sunt domeniul public al primăriei, noi le avem doar în concesiune, noi doar reparăm”, spune Aurel Matei. În această perioadă vor fi disponibilizaţi 120 de angajaţi ai Colterm. “Avem un program de restructurare şi sunt diverse etape de restructurare. Această etapă a presupus şi o restructurare a unor activităţi şi o disponibilizare de personal. Personalul disponibilizat poate să beneficieze prin HG de venit de completare. Am restructurat un număr de posturi şi activităţi. Este vorba de 120 de oameni ce vor fi disponibilizaţi”, spune Aurel Matei. În funcţie de vechime, 20 sau 24 de luni, angajaţii disponibilizaţi vor primi cel mai probabil un salariu minim pe economie – venit de completare.

Comentarii

comentarii