Acasă Actualitate Colterm contestă amenda de 21 de milioane de euro primită pentru lipsa...

Colterm contestă amenda de 21 de milioane de euro primită pentru lipsa certificatelor verzi

503
DISTRIBUIȚI

Directorul general Colterm, Petre Nenu, anunță joi, 17 iunie, că a contestat amenda de 106 milioane de lei, primită de compania de termoficare pentru lipsa certificatelor verzi care să compenseze poluarea pe anul 2020. Suma ar fi trebuit plătită în următoarele trei zile, adică până pe 20 iunie. Directorul a cerut și suspendarea deciziei de impunere, pentru a nu fi blocate conturile companiei. Nenu îi asigură pe timișoreni că nu vor rămâne fără apă caldă din cauza amenzii.

Iată mesajul transmis de Petre Nenu, directorul general al companiei de termoficare Colterm:

„Ca urmare a deciziei de impunere nr. 3/14/05.2021, prin care s-a stabilit în sarcina Companiei Locale de Termoficare COLTER S.A. obligația fiscală în valoare de 106.863.467 lei, pentru nerestituirea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, am formulat o contestație la Administrația Fondului pentru Mediu. Acțiunea are ca obiect anularea deciziei menționate pentru motive de nelegalitate și nevaliditate a actului administrativ.

În paralel, s-a formulat, în baza art. 278 din Codul de Procedură Fiscală, coroborat cu art. 14 din Legea nr. 554/2004, cerere de suspendare a executării deciziei de impunere, pentru a evita poprirea conturilor societății.

Dorim să-i asigurăm pe clienții noștri că nu vor fi afectați în nici un fel de această situație, iar furnizare serviciilor se va desfășura fără sincope”.

Comentarii

comentarii