Acasă Actualitate Colterm reia furnizarea încălzirii în regim continuu, în Timișoara. Stocuri mari de...

Colterm reia furnizarea încălzirii în regim continuu, în Timișoara. Stocuri mari de gaz și cărbune

DISTRIBUIȚI

Colterm anunță că, începând de miercuri, 01 noiembrie 2023, reia furnizarea încălzirii în regim continuu, în întregul oraș, la parametri corelați cu temperaturile exterioare diurne și nocturne.

Alexandru Cristian Amza, administrator special, a explicat că permanent se urmărește evoluția vremii, iar în funcție de prognoza meteo, vor fi ajustați parametri de furnizare a căldurii.

“În cursul zilei de azi, echipele noastre mai intervin pentru eliminarea unei avarii care afectează o parte din zona centrală a orașului, până la Pădurea verde.

De asemenea, în zona Soarelui, la PT 94, se află în curs de finalizare lucrări la rețeaua de apă caldă. Schimbăm un tronson de 160 de metri. Anul acesta am efectuat lucrări de reparații și înlocuiri conducte de recirculare pentru apa caldă pe o lungime de 1.230 metri”, a precizat Amza.

La ora actuală, pregătirile pentru sezonul de încălzire 2023/2024 sunt finalizate, atât din perspectiva funcționării instalațiilor de la CET-uri, cât și din cea a aprovizionării cu combustibilul necesar producerii energiei termice. Toate cele trei cazane de la CET Sud sunt funcționale, iar de luni, 06 noiembrie, Colterm pornește și un cazan pe cărbune.

La sfârșitul lunii octombrie, stocurile de combustibil necesare producerii energiei termice erau următoarele:

Cărbune: 95.600 de tone (față de 52.004 de tone în perioada similară a anului trecut). Aprovizionarea cu cărbune este constantă, astfel încât să avem asigurat necesarul pentru tot sezonul rece.

Gaz înmagazinat: 129.671,5 MWh (față de 38.585 MWh, la sfârșitul lui octombrie 2022).

“Nu în ultimul rând, dorim să le mulțumim abonaților noștri pentru încredere, sens în care trebuie să menționăm racordarea, în acest an, a două noi importante obiective: maternitatea Spitalului Județean de Urgență Pius Brânzeu (clădire nou-construită și dotată cu modul termic) și rebranșarea la rețeaua de termoficare în sistem centralizat a unui imobil cu destinația afterschool.

Încheiem prin a reaminti tuturor celor interesați că, începând cu data de 14 noiembrie 2023, casieria din Iulius Mall își încetează activitate.

Pentru operațiuni cu numerar, rămâne dispobibilă exclusiv casieria de la sediul nostru central, din str. Episcop J. Lonovici, nr. 4. Din 14 noiembrie casieria va funcționa după următorul orar: luni – vineri 08.00 – 12.00 și 12.30 – 20.00; sâmbătă: 08.00 – 12.00; duminica: închis”, a concluzionat Cristian Amza.

Comentarii

comentarii