Acasă Administraţie Colterm se va ocupa, în continuare, de reparațiile de urgență din școli...

Colterm se va ocupa, în continuare, de reparațiile de urgență din școli și din alte clădiri ale primăriei

DISTRIBUIȚI

Marți, 15 iunie, consilierii locali din Timișoara au decis să prelungească cu patru ani un contract încheiat cu Colterm pentru reparații în clădirile deținute de municipalitate. Este vorba despre acea divizie de muncitori care, de-a lungul timpului, a trecut pe la mai multe societăți din subordinea autorității locale, însă care a ajuns, de ceva ani, la compania de termoficare. Așadar, în continuare, tot muncitorii Colterm vor face reparații de urgență în școlile din Timișoara.

În cadrul ședinței au fost unele discuții legate de calitatea lucrărilor prestate până acum de Colterm și s-a propus inclusiv organizarea unei licitații pentru a avea o firmă privată care să se ocupe de intervențiile de urgență. Până la urmă, s-a convenit că, cel puțin momentan, cea mai bună soluție ar fi prelungirea acestui contract, din moment ce o firmă privată nu ar putea fi trasă la fel de ușor la răspundere, prețurile ar fi mai mari, la fel și durata de remediere a problemelor.

„Putem să reziliem contractul oricând și lucrăm la o variantă să trecem acest contract de reparații (la o altă companie – n.r.). Este foarte important pentru noi, de altfel, pentru a putea interveni pe termen scurt. Într-adevăr, pe termen lung nu-l vedem la Colterm. Acum îl mai prelungim și ne pregătim să îl trecem probabil la o altă companie, astfel încât Colterm să se poată concentra pe ce-i important, adică termoficarea”, a explicat primarul Dominic Fritz.

De calitatea unor lucrări ale Colterm s-a plâns consilierul social-democrat Radu Țoancă: „Ar mai fi calitatea lucrărilor, nu toate, dar vă dau două exemple de care m-am lovit personal. Stadionul Ronaț, pe care acum viceprimarul Tabără trebuie încă o dată să-l repare, pentru că riscăm să nu mai fie omologat. În urmă cu trei ani, când eram director la SCM, a fost reparat de Colterm. A fost reparat așa cum a fost reparat, că toaletele nici acum nu pot fi folosite. De asemenea, Sala Constantin Jude. Vorbesc nu din anecdotică, ci din lucruri pe care le cunosc personal. Ne-am trezit, după o reparație Colterm, în urmă cu patru ani, aveam meci internațional, că în pauză a început să plouă. Oamenii de acolo au venit și noroc că nu s-au văzut toate lucrurile acestea la televizor”. Acesta spus că, poate, ar fi mai bine să fie organizată o licitație pentru desemnarea unui operator privat care să se ocupe de aceste lucrări de urgență.

Același Țoancă a vorbit și despre „legendele urbane” legate de această divizie: „Au fost articole de presă și o grămadă de legende urbane, care sper să rămână în aceeași zonă a legendelor urbane, să nu aibă alte conotații, conform cărora această divizie de reparații școli-spitale a Colterm s-a implicat în lucruri mai mult sau mai puțin oneroase. (…) Să nu facă aceste intervenții sau lucrări de îndată în zonă privată, prin Timișoara, prin Dumbrăvița sau pe la tot felul de restaurante și spații, să le facă exclusiv cu situația de lucrări, devizele și calendarul. Să fie publice și să le avem în fiecare lună”.

În ideea că e important ca municipalitatea să aibă o divizie pe care o poate folosi „pe termen scurt, fără prea mari discuții”, la costuri mai mici decât cele ale firmelor private, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre. S-au agreat verbal și propunerile ca lunar Colterm să prezinte în scris ce imobilele a reparat și devizele de lucrări și ca, pe viitor, compania să se ocupe doar de termoficare și de energie verde, iar primăria să găsească o nouă variantă de lucru pentru această divizie.

Comentarii

comentarii