Acasă Cultura Comedie mută și pian grăitor. Zilele Filmului de Umor, 23-25 iunie, la...

Comedie mută și pian grăitor. Zilele Filmului de Umor, 23-25 iunie, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Zilele Filmului de Umor au loc anul acesta, între 23 și 25 iunie, în grădina Institutului Francez din România la Timișoara și la Filarmonica Banatul Timișoara.

Din nou serile vor fi animate cu comedii franțuzești recente, cu actori cunoscuți și îndrăgiți la Timișoara. Rezervați-vă serile de joi și vineri pentru scenarii condimentate cu poante deosebite și cu dialoguri suculente. Noutatea anului acesta o constituie cineconcertul de sâmbătă, 25 iunie, de la Filarmonica Banatul, susținut de marele pianist și improvizator Jean-François Zygel.

Toate filmele sunt în franceză, cu subtitrare în limba română. Intrarea la filme este liberă, în limita locurilor disponibile!

În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor vor fi reprogramate.

Organizator: Institutul Francez din România la Timișoara

Prezentat de: Orange

Parteneri: Filarmonica Banatul Timișoara, Pelicula Culturală, Marele Ecran

PROGRAM

JOI, 23 IUNIE 22:00 / Grădina Institutului Francez din Timișoara / Acces gratuit

PLAYLIST (Franța, 2021)

Regia: Nine Antico

Cu: Sara Forestier, Laetitia Dosch, Pierre Lottin

Durata: 88 min.

Sophie are 28 de ani. Și-ar dori să fie designer, dar visul ei ar fi fost mai simplu de îndeplinit dacă ar fi făcut studii de artă. I-ar fi plăcut și să găsească dragostea adevărată, dar și asta ar fi fost mai simplu de realizat dacă dragostea ți-ar sări în cale. Așa că Sophie trece printr-o multitudine de experiențe profesionale și amoroase. În opinia ei, să înveți înseamnă să încasezi o groază de lovituri, dar să dai doar câteva. În mintea ei răsună întruna vocea lui David Johnston, cântând că dragostea te va găsi ea pe tine, într-un final. Însă Sophie se întreabă dacă e adevărat.

Trailer: https://www.allocine.fr/video/player_gen_cmedia=19592098&cfilm=275666.html

VINERI, 24 IUNIE 22:00 / Grădina Institutului Francez din Timișoara / Acces gratuit

ROCK N’ ROLL (Franța, 2017)

Regia: Guillaume Canet

Cu: Guillaume Canet, Marion Cotillard, Gilles Lellouch

Durata: 123 min.

Guillaume Canet, 43 de ani, are tot ce și-ar putea dori de la viață, tot ce-i trebuie pentru a fi fericit. Însă, pe neașteptate, viața lui suferă o întorsătură dramatică în momentul în care Camille, colega sa tânără, îl face să se simtă trist și neîmplinit.

Pornit în a-i demonstra contrariul, timidul Guillaume e gata să meargă la extreme pentru a-și schimba radical viața și a redobândi pofta demult pierdută – totul pe la spatele partenerei sale, Marion Cotillard.

Situația scapă de sub control și diverse transformări se petrec în mod incontrolabil, spre oroarea întregii echipe. Dar, mai presus de toate, Guillaume vrea să fie din nou cool. Cât de dificil poate fi, până la urmă?

Trailer: https://www.allocine.fr/video/player_gen_cmedia=19566978&cfilm=244238.html

SÂMBĂTĂ, 25 IUNIE 19:00 / Filarmonica Banatul (bilete disponibile la casieria Filarmonicii)

Comedie mută și pian grăitor – Cineconcert cu Jean-François Zygel

Celebrul pianist și compozitor francez Jean-François Zygel va concerta pentru prima dată la Timișoara sâmbătă, 25 iunie, în cadrul unui cineconcert de excepție.

De la burlesc la suprarealism, de la poezia duioasă la râsul sincer, descoperă comorile filmelor de comedie franceze din anii 1900 până în anii 1920!

Virtuoz recunoscut al acompaniamentului de filme mute în concert, Jean-François Zygel va oferi un spectacol plin de măiestrie, jubilant și poetic, sublimând umorul și inventivitatea extraordinară a acestui cinematograf nevorbitor pe care îl iubește atât de mult.

„Un film vorbitor este o lucrare terminată, în timp ce filmele mute sunt deschise interpretării muzicale, precum Mozart și Chopin, care pot fi întotdeauna reînnoite prin viziunea unui nou interpret”, spune el.

! PRIMII 50 DE INSCRIȘI LA CINECONCERTUL DIN 25 IUNIE BENEFICIAZĂ DE ACCES GRATUIT. TOT CE TREBUIE SĂ FACEȚI ESTE SĂ VĂ REZERVAȚI LOCUL LA ADRESA DE MAIL sabina.prundeanu@institutfrancais.ro !

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii