Acasă Cultura Comemorarea eroilor din Banat și festivalul de poezie în grai bănățean 

Comemorarea eroilor din Banat și festivalul de poezie în grai bănățean 

DISTRIBUIȚI

Zilele credinței și culturii în Caraș Severin vor continua cu cel de-al treilea eveniment cultural-artistic prilejuit de hramul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului”.

Este vorba de piesa de teatru „Micul prinț”, jucată duminică, 16 mai, de către elevii de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, la Casa de Cultură „George Suru” din municipiu.

Într-un format inedit va fi organizat anul acesta „Festivalul de poezie în grai bănățean” sâmbătă, 29 mai, în parteneriat cu „Asociația scriitorilor în grai bănățean” și cu „Ansamblul Timișul” din Timișoara, în  curtea Centrului Eparhial.

Șirul manifestărilor din cadrul Zilelor credinței și culturii în Episcopia Caransebeșului se va încheia prin comemorarea eroilor bănățeni la Crucea-monument de la Domașnea, joi, 10 iunie, la praznicul Înălțării Domnului. Vor participa la acest eveniment și Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” din Timișoara.

Toate manifestările se vor desfășura cu respectarea tuturor măsurilor de igienă și distanțare fizică, impuse de autorități pentru această perioadă de pandemie. Intrarea va fi liberă în limita locurilor disponibile prevăzute de legislație.

 

Comentarii

comentarii