Acasă Actualitate Comisarul european Dacian Cioloş vrea să introducă internet pe bandă largă în...

Comisarul european Dacian Cioloş vrea să introducă internet pe bandă largă în satele din România

415
DISTRIBUIȚI

Comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Dacian Cioloş a declarat, vineri, 17 februarie, că un punct pe agenda vizitei pe care o efectuează în ţara noastră în aceste zile îl constituie programul de aducere a internetului de banda largă – broadband – în mediul rural. Pe marginea acestui subiect va avea o discuţie mai amănunţită cu ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Răzvan Mustea.

Alte teme abordate cu prilejul întâlniri cu noul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, au vizat situaţia actuală a absorbţiei fondurilor europene, precum şi poziţia României faţă de propunerile Comisiei Europene, în ceea ce priveşte noua Politică Agricolă Comună 2014-2020.

„Este important ca absorbţia fondurilor europene pe agricultură să fie privită atât din punct de vedere cantitativ, din punctul de vedere al sumelor care trebuie absorbite ca să nu existe riscul dezangajării de fonduri. Aşa cum stau lucrurile, în momentul de faţă, încă nu există risc de dezangajare de fonduri pe dezvoltare rurală, însă e important să se urmărească absorbţia pe fondurile pe dezvoltare rurală şi din punct de vedere calitativ, adică ce impact au investiţiile care sunt finanţate prin PNDR în economia reală din zonele în care aceste investiţii sunt făcute”, a declarat Dacian Cioloş.

Comentarii

comentarii