Acasă Actualitate Comisia de circulaţie a decis menţinerea restricţiei pentru camioane peste 7,5 tone...

Comisia de circulaţie a decis menţinerea restricţiei pentru camioane peste 7,5 tone în Timişoara

389
DISTRIBUIȚI
Întrunită joi, Comisia de circulaţie de pe lângă Primăria Timişoara a decis să menţină la intrările în oraş indicatoarele rutiere de restricţie pentru camioanele cu masa maximă autorizată peste 7,5 tone. O noutate este că sunt exceptate de la regulă tirurile care încarcă sau descarcă la Timişoara, pe lângă cele înmatriculate în Timiş, care reprezentau excepţii de la regulă şi până acum. Joi dimineaţă, la şedinţa Comisiei de circulaţie au participat şi reprezentanţii transportatorilor, cei care luni, chiar de 1 martie, au demontat semnul de circulaţie de restricţie de pe Calea Lugojului, chiar în prezenţa poliţiştilor şi a jandarmilor.

 Acum, transportatorii au fost prezenţi pentru a vedea dacă cei care au decis restricţia – membrii Comisiei de circulaţie – îşi menţin decizia sau nu. Restricţia a rămas în vigoare, după ce membri prezenţi au votat în unanimitate în acest sens, aprobând însă excepţia pentru camioanele care încarcă sau descarcă în Timişoara. 
Astfel, tirurile care nu se încadrează în categoriile exceptate nu mai pot, cel puţin teoretic, să intre în Timişoara, neputând achita taxa de tranzit de 200 de lei decisă de consiliul local, întrucât prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a atacat toate hotărârile de consiliu referitoare la respectiva taxă. Spunem că tirurile sunt interzise doar teoretic în Timişoara pentru că nimeni nu-i opreşte sau amendează pe şoferii de camioane din alte localităţi care tranzitează urbea, în ciuda indicatoarelor rutiere care interzic acest lucru. Poliţia Rutieră nu-i amendează pe camionagii din alte judeţe sau ţări care tranzitează Timişoara, deşi până şi reprezentantul Poliţiei în Comisia de circulaţie a votat pentru menţinerea interdicţiei. 
 
Vor fi blocate intrările în Timişoara?
 
Augustin Hagiu, liderul Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), a declarat, joi, după ce a văzut ce a decis Comisia de circulaţie, că există riscul ca intrările în oraş să fie blocate de zeci de tiruri care vor opri la vederea indicatoarelor rutiere de interdicţie. „Eu le voi recomanda tuturor autovehiculelor comerciale care vor să tranziteze, pentru că n-au pe unde prin altă parte, această rută, să respecte indicatoarele rutiere. Ce va urma? Se vor forma coloane întregi de autovehicule la intrarea în oraş pe rutele care nu au variantă de ocolire. TIR-urile vor respecta indicatoarele rutiere, pentru că văd că Poliţia Rutieră îşi asumă aceste indicatoare. Ne aflăm într-o situaţie aberantă, pentru că a respecta acest indicator înseamnă a bloca oraşul Timişoara”, a spus Hagiu, cel împotriva căruia s-a început cercetarea penală după ce luni a demontat semnele de circulaţie de pe Calea Lugojului. Totuşi, e foarte mic riscul ca intrările în oraş să fie blocate de coloane de tiruri, pentru că, atâta vreme cât nimeni nu-i împiedică să intre în Timişoara sau nu-i sancţionează dacă o fac, camionagii intră nestingheriţi în urbea de pe Bega. 
 
 

 

Comentarii

comentarii