Acasă Actualitate Comisia Europeană a modificat Programul Naţional de Dezvoltare Rurală

Comisia Europeană a modificat Programul Naţional de Dezvoltare Rurală

DISTRIBUIȚI

Ca urmare a negocierilor purtate cu cele 27 state membre, ale Uniunii Europene, Comisia Europeană a adoptat Regulamentul nr. 363 din 4.mai 2009 privind sprijinul pentru dezvoltarea rurală acordat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).
 Principalele modificări şi completări prevăzute în noul regulament se referă la planurile de strategie naţională, conţinutul şi criteriile programelor de dezvoltare rurală referitoare la sprijinul pentru exploataţiile aflate în curs de restructurare, precum şi la majorarea plafonului pentru avans în anii 2009 şi 2010 pentru proiectele de investiţii, adaptarea dispoziţiilor privind ajutoarele de stat pentru anumite măsuri cofinanţate prin FEADR şi pentru finanţările naţionale suplimentare.
În consecinţă, atât Planul Naţional Strategic, cât şi Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 vor fi modificate, iar departamentele de specialitate din cadrul agenţiilor de plăţi vor acţiona în scopul aplicării armonizate a legislaţiei comunitare.
  Acest document poate fi accesat în prezent la adresa:
http://eur-lex.europa.eu/JOIndex.do?ihmlang=ro

Comentarii

comentarii