Acasă Editorial Comisia Europeană va interzice de luna viitoare aspiratoarele cu motoare mai puternice...

Comisia Europeană va interzice de luna viitoare aspiratoarele cu motoare mai puternice de 1.600 de wați

DISTRIBUIȚI

aurel mihut

Ştim cu toţii că ajutorul nostru să terminăm cât mai repede curăţenia din case, din birouri, o constituie aspiratoarele, iar cele preferate sunt cele cu motoare puternice, care prezintă avantajul că aspiră mult mai repede mizeria.

După explicaţiile date de un specialist în electricitate, „un aspirator de 2400 wați aspiră un apartament cu două camere cam în 30 de minute, iar un aspirator de 1200 wați acelaşi apartament îl aspiră într-o oră, dar cu pauzele de rigoare pentru cel de-al doilea, că altfel se arde”. Toate „bune şi frumoase”, dar de luna viitoare, de la 1 septembrie, nu vor mai fi toate „bune şi frumoase”, deoarece Comisia Europeană va interzice aspiratoarele cu motoare mai puternice de 1.600 de waţi, din dorinţa de a reduce  pe cât de mult posibil consumul de energie la nivel european.

Aspiratoarele cu motoare puternice vor trebui să dispară din magazine, implicit din casele cetăţenilor. Le vor lua locul noile aspiratoare, nu la fel de puternice ca vechile aspiratoare, având un motor doar de 900 de waţi, adevărat, mai puţin zgomotoase şi clasificate de la A la G, în funcţie de zgomotul făcut şi de eficienţa energetică, dar depinde şi cu ce confort. Nu vă aşteptaţi ca ele să fie mai ieftine, ci, din contră, vor fi mai scumpe, pentru că comisarii europeni consideră că banii vor fi recuperaţi din facturile mai mici la energia electrică, că preţul se amortizează repede, pentru că ne va ajuta sa economisim mai mult de 50% din energia electrică.

Reglementările Comisiei Europene vor intra în vigoare în două etape. Din septembrie 2014 vor disparea de pe rafturi aspiratoarele cu putere mai mare de 1600 de W, iar până în 2017, această cifră va trebui să scadă la 900 W. Şi aceasta nu e totul. Producătorii vor fi obligaţi să le facă mai eficiente: să aspire praful, să nu producă zgomot, să fie rezistente şi să consume cât mai puţin. Cele care încă se mai găsesc pe rafturile magazinelor vor putea fi vândute, însă producţia lor va fi oprită odată cu intrarea în vigoare a noilor reglementări. Să ne mai plângem că Uniunea Europeană nu are grijă de noi!

Comentarii

comentarii