Acasă Actualitate Comisie de control la şcolile din Timiş

Comisie de control la şcolile din Timiş

DISTRIBUIȚI

Prefectul Eugen Dogariu a semnat Ordinul privind constituirea Comisiei mixte de verificare și control a stadiului pregătirii școlilor din județul Timiș pentru începerea anului școlar 2012-2013. Din comisie fac parte reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Instituției Prefectului. Tematica de control se referă, în ceea ce priveşte Inspectoratul Școlar Județean Timiș, la verificarea autorizației sanitare; verificarea lucrărilor de igienizare și dezinfecție; verificarea lucrărilor de reparații, reabilitare, consolidare, modernizare.

Direcția de Sănătate Publică  (DSP) va verifica clădirile, dacă au fost efectuate lucrări de igienizare sau reabilitare; asigurarea apei potabile (foraj sau rețea); starea igienico – sanitară a grupurilor sanitare (latrine) și numărul lor; starea igienică a sălilor de clasă (igienizare, cubaj, mobilier, paviment, iluminat, încălzire); gestionarea reziduurilor menajare (rampă amenajată, mod de colectare și evacuare a acestora); aprovizionarea cu materiale de curățenie și dezinfecție; examene medicale:  cadre didactice, personal de îngrijire. Tot DSP va verifica şi blocul alimentar, dacă există circuite funcționale, starea igienico – sanitară, examene medicale periodice, cursuri igienă pentru personalul care lucrează în blocul alimentar, asigurarea lanțului frig (dotare cu termometre și grafic de temperatură), avizare meniuri zilnice de către dietecian/asistent medic cabinet școlar.

Verificările se vor desfășura până în data de 27 august

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) verifică condițiile sanitare veterinare de funcționare a cantinelor școlare; respectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare de origine animală și nonanimală; trasabilitatea alimentelor; păstrarea alimentelor în condiții adecvate, menite să prevină degradarea și să evite contaminarea; respectarea lanțului frig, prin asigurarea temperaturilor optime de păstrare a materiilor prime, ingredientelor, produselor intermediare sau a produselor finite, pentru evitarea unui potențial risc pentru populație. De asemenea, DSVSA verifică modul în care produsele recepționate în unitate sunt ambalate și etichetate; condițiile de transport; sistemul de colectare a deșeurilor alimentare, programele de autocontrol referitoare la recoltarea de probe de materii prime, produs finit, apă, teste sanitație. Verificările se vor desfășura până  în data de 27 august, iar rezultatele vor fi prezentate în cadrul Colegiului Prefectural din data de 30 august.

Comentarii

comentarii