Acasă Actualitate Comitetul de Iniţiativă pentru înfiinţarea Camerelor Agricole cere sprijinul primăriilor din Timiş

Comitetul de Iniţiativă pentru înfiinţarea Camerelor Agricole cere sprijinul primăriilor din Timiş

453
DISTRIBUIȚI

kovaci ciprian seful comitetului de initiativa a camerelor agricole timis DSCF4491Primele alegeri pentru constituirea camerelor agricole vor avea loc în maxim 90 de zile

Conform legii, la sfârşitul săptămânii, la Direcţia Judeţeană pentru Agricultură (DJA) Timiş s-a reunit Comitetul de Iniţiativă pentru înfiinţarea Camerelor Agricole Timiş. Cu acest prilej, Ciprian Kovaci, preşedintele comitetului, cere primăriilor şi autorităţilor agricole să fie deschise la comunicare şi colaborare, pentru a se pune bazele camerelor agricole.

„Urmează ca marţi, 16 iulie, să delimităm circumscripţiile electorale şi vom stabili listele cu fermierii pentru alegeri. Sperăm ca activităţile să decurgă bine în continuare şi să ne încadrăm în limitele de timp impuse de normele în vigoare. Noi ne înţelegem şi lucrăm foarte bine împreună. Mulţi dintre noi ne cunoaştem, suntem fermieri, şi chiar desfăşurăm activităţi împreună. Vrem ca autorităţile locale – primăriile şi autorităţile agricole – să fie deschise la comunicare şi colaborare, iar fermerii să fie receptivi, pentru înfiinţarea acestor camere agricole”, a declarat Ciprian Kovaci.

La întâlnire au participat reprezentanţii asociaţiilor fermierilor, ai inspectoratului silvic, un reprezentant al asociaţiei comunelor, al prefecturii, al consiliului judeţean şi al direcţiei agricole.

Conform noilor prevederi, camerele agricole sunt organizaţii autonome, deschise, neguvernamentale, apolitice, fără scop patrimonial, cu personalitate juridică, de utilitate publică. Comitetele judeţene de iniţiativă vor organiza primele alegeri pentru constituirea camerelor agricole, în maxim 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă. Secţiile de votare se vor organiza la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale. Fiecare secţie de votare are arondat un număr de electori, care va fi stabilit la nivelul fiecărui judeţ, de către comitetul judeţean de iniţiativă, în baza listelor cu membrii camerelor agricole judeţene. În termen de 10 zile de la data numirii, comitetul judeţean de iniţiativă delimitează circumscripţiile electorale pentru alegerea colegiilor judeţene ale camerelor agricole, iar în termen de 20 de zile de la data delimitării circumscripţiilor electorale, desemnează membrii comisiilor electorale de circumscripţie şi ai birourilor electorale de secţie.

Comentarii

comentarii