Acasă Economic Comoara verde – o soluție pentru producătorii agricoli din Regiunea transfrontalieră România...

Comoara verde – o soluție pentru producătorii agricoli din Regiunea transfrontalieră România – Ungaria

DISTRIBUIȚI

Dezvoltarea unei rețele regionale pentru siguranţa  alimentară pentru  legume şi fructe și a unei piețe comune a produselor 

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş derulat împreună cu Asociaţia Non-profit a Camerei Agricole din Csongrad, Harena Nonprofit Ltd, Primăria Kistelek, Primăria Maroslele şi Primăria Oraşului Jimbolia proiectul  „Dezvoltarea unei rețele regionale pentru siguranţa  alimentară pentru  legume și fructe și a unei piețe comune a produselor”. 

Proiectul, implementat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007 – 2013, se va încheia în data de 25 mai cu o conferinţa având ca temă „Comoara verde – o soluție pentru producătorii agricoli din Regiunea transfrontalieră România – Ungaria”. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanţarea naţională a celor două state membre participante în program, Ungaria şi Romania. Perioada de implementare a proiectului este decembrie 2010 – mai 2012. Activităţile derulate în cadrul proiectului au vizat, în principal, crearea unei pieţe  comune a produselor în context transfrontalier şi s-au adresează producătorilor agricoli din regiunea transfrontalieră, mai ales celor care se ocupă  de cultivarea solului  în spaţii deschise şi/sau sere, familiilor de producători implicate în dezvoltarea şi diversificarea activităţilor agricole şi consumatorilor finali (populaţia) din regiunea ţintă. Crearea unei pieţe transfrontaliere comune de produse va facilita integrarea agricultorilor în această piaţă, asigurând creşterea competitivităţii. La conferinţă vor participa, alături de reprezentanţii partenerilor români şi maghiari, beneficiarii direcţi ai proiectului: producători agricoli din judeţul Timiş şi Regiunea Vest. În cadrul evenimentului vor fi prezentate principalele realizări ale proiectului: o bază de date a producătorilor de legume şi fructe din zona transfrontalieră Ungaria-România, o marcă comercială comună care va atesta calitatea legumelor şi fructelor şi un sistem comun de asigurare a calităţii acestor produse.

Comentarii

comentarii