Acasă Economic Compania austriacă Syn Trac va investi 400 milioane euro intr-o fabrică de...

Compania austriacă Syn Trac va investi 400 milioane euro intr-o fabrică de tractoare în Arad

DISTRIBUIȚI

Compania austriacă Syn Trac va deschide o fabrică de asamblare de tractoare la Ghioroc (județul Arad), o investiție estimată la 400 milioane euro, fiind pregătit un plan de parc industrial. Parcul industrial va ocupa 15 hectare.

„Este stabilit!. Firma austriacă Syn Trac va deschide o fabrică de asamblare de tractoare la Ghioroc. Sunt cele mai bune tractoare, un concept de tractoare unic în lume care va fi asamblat într-o viitoare fabrică aici la noi, în Ghioroc. De asemenea, sediul Syn Trac România va fi la Ghioroc”, a transmis primarul localității, Corneliu Popi-Morodan.

Uzina va avea circa 600 de locuri de muncă, iar primul tractor va ieși de pe linia de asamblare în octombrie 2023. Conform managerului Patrick Monac, planul este ca în viitoarea fabrică locală să fie asamblate anual circa 400 de tractoare, care vor fi livrate în special în Europa de Est.

„În acest an vom construi fabrica de tractoare Syn Trac, iar în octombrie anul viitor vrem să iasă primul tractor de pe linie. Producția din România va avea ca țintă țările din estul Europei și Orientul Mijlociu. Vor fi peste 100 de locuri de muncă în prima fază, iar în patru – cinci ani vom ajunge la 600 de locuri de muncă. Investiția va fi de peste 400 de milioane de euro, pe o suprafață de zece hectare. Avem deja o comandă de 1.500 de tractoare, dintre care 40 pentru România”, a declarat Patrick Monac.

Comentarii

comentarii