Acasă Actualitate Compania franceză Atos, prezentă și în Timișoara, a ajuns la un acord...

Compania franceză Atos, prezentă și în Timișoara, a ajuns la un acord cu creditorii pentru restructurarea datoriilor

DISTRIBUIȚI

Compania franceză de tehnologie Atos a ajuns la un acord cu un grup de bănci şi deţinători de obligaţiuni cu privire la condiţiile de restructurare a datoriilor, a anunţat compania duminică, transmite Reuters.

Planul de restructurare implică o contribuţie de 233 de milioane de euro printr-o majorare de capital cu drepturi preferenţiale de subscriere, se arată într-un comunicat.

Aproximativ 2,8 miliarde de euro din datoria Atos vor fi transformate în capitaluri proprii, ceea ce aduce valoarea totală a datoriei convertite la 2,9 miliarde de euro.

Acest lucru va reduce datoria netă a Atos cu aproximativ 3,1 miliarde de euro, se arată în comunicat.

Compania a spus că acordul de duminică este ”o piatră de hotar semnificativă către atingerea unui acord final de restructurare până în iulie”.

Atos a anunţat miercurea trecută că un consorţiu condus de compania Onepoint, a investitorului David Layani, s-a retras din discuţiile privind restructurarea sa.

Atos are la nivel global 112.000 de angajați și venituri anuale de circa 11 miliarde de euro. În România, compania a încheiat anul 2022 cu peste 3.500 de angajați în sediile din București, Brașov, Cluj și Timișoara, ce deservesc mai mult de 300 clienți din 15 țări. Compania are parteneriate cu instituții de apărare, securitate cibernetică, știință și sănătate.

Comentarii

comentarii