Acasă Actualitate Compania germană Corratec, unul dintre cei mai mari producători de biciclete din...

Compania germană Corratec, unul dintre cei mai mari producători de biciclete din lume, alege “Silicon Valley” Timișoara în dauna Austriei

DISTRIBUIȚI

Producătorul de biciclete Corratec, unul dintre cei mai mari din Germania, a intrat în România cumpărând la Timișoara un teren de aproximativ 50.000 metri pătrați, incluzând clădiri și mai multe anexe cu o suprafață totală de 30.000 metri pătrați, cu ținta de a lansa, încă de la începutul anului viitor, producția de biciclete pe piața locală.

Bicicletele companiei germane sunt folosite și în competiții oficiale internaționale, italianul Andrea Pendini câștigând în 2019 Campionatul European de Mountainbike XC Marathon cu o bicicletă Corratec.

Subsidiara din România a fost deschisă în urmă cu puține zile, relevă date Profit.ro. Investiția vehiculată neoficial este de minimum 10 milioane euro. Planul este ca producția să fie lansată în România în luna februarie, la o capacitate de 300.000 biciclete, inclusiv electrice, sub brandul Corratec. În primă fază, fabrica va genera aproximativ 300 de locuri de muncă, în următoarele 24 de luni. Conform planului de afaceri actual, schema de personal va crește ulterior la cel puțin 400 de angajați până la maximum 600 de salariați.

Anterior, Corratec, o afacere de familie, a căutat, timp de mai mulți ani, amplasamentul unei noi fabrici atât în ​​sudul Germaniei, cât și în Austria, optând însă acum pentru România. Cu noua unitate, de la Timișoara, Corratec va adăuga producția de 300.000 de biciclete electrice și biciclete la fabrica existentă din Raubling, Germania. Producția de biciclete la comandă de ultimă generație va rămâne în Germania

Prin fabrica de la Timișoara, oraș pe care germanii îl tratează drept “Silicon Valley” al României, Corratec vrea să își reducă dependența de Asia la producție. Cu o echipă de circa 140 de angajați, Corratec livrează în peste 50 de țări.

Clădirea din România cumpărată de Corratec a fost folosită anterior de o altă companie germană, Kathrein Digital Systems GmbH, ceea ce a făcut ca negocierile să fie derulate mai ușor. Sediul central al Kathrein Digital Systems este situat în apropiere de cel al Correctec, în Raubling.

”Este un semnal puternic faptul că producătorul de biciclete Corratec a ales Timișoara pentru extinderea investițiilor pe care le are în Europa. M-am întâlnit anul acesta cu ei de două ori, când firma – este o afacere de familie din Germania – încă era indecisă între mai multe orașe din Europa. Le-am spus despre transformarea orașului ca hub de producție și dezvoltare în domeniul velo și mobilitate verde, despre calitatea vieții la Timișoara și proiectele noastre de dezvoltare urbană, despre spiritul inovator al timișorenilor, despre deschiderea administrației către firme care vor să investească pe termen lung în potențialul Timișoarei”, a declarat primarul Timișoarei Dominic Fritz.

Comentarii

comentarii