Acasă Actualitate Compania germană EMZ Hanauer a lansat construcția unei fabrici în Reșița, investiție...

Compania germană EMZ Hanauer a lansat construcția unei fabrici în Reșița, investiție de aproape 73 milioane lei

DISTRIBUIȚI

Compania germană EMZ Hanauer va investi aproape 73 milioane lei în construcția la Reșița a unei fabrici de componente și sisteme pentru produse electrocasnice, care va crea 500 de locuri de muncă. Pentru a lansa investiția, CEO-ul companiei a venit acum în România.

Fabrica va fi construită în Parcul Industrial Valea Țerovei, pe un teren de 4,5 hectare, relevă date analizate de Profit.ro. Compania a lansat procedurile pentru această investiție, solicitând și un ajutor de stat, în cuantum de 26,5 milioane lei.

Producția este programată să înceapă în primăvara anului viitor. Va fi prima fabrică a companiei în România și a treia din Uniunea Europeană, după cele din Germania și Cehia. Germanii mai au unități de producție în China și Mexic. În primă fază vor fi angajate circa 100 de persoane, urmând ca ulterior numărul angajaților să ajungă la 500 de persoane.

Germanii, lansați pe piață în 1948, sunt furnizori pentru giganții globali Electrolux, Whirlpool, Bosch/Siemens, Miele, Liebherr, Samsung, GE, Haier.

Comentarii

comentarii