Acasă Actualitate Compania Leoni, cu 3 fabrici în România, va fi preluată de un...

Compania Leoni, cu 3 fabrici în România, va fi preluată de un miliardar austriac

DISTRIBUIȚI

leoni-agProducătorul german de cabluri auto Leoni, prezent în România cu trei fabrici și aproximativ 13.000 de angajați, va fi preluat de miliardarul austriac Stefan Pierer, în cadrul unui acord de restructurare a datoriilor, ce prevede delistarea companiei de la bursă. Acțiunile Leoni au urcat cu până la 300% în urma anunțului.

Pierer este fondatorul companiei de investiții Cross Industries și fondatorul și acționarul majoritar al producătorului de motociclete și mașini sport Pierer Mobility AG, care deține, printre altele, mărcile KTM și Husqvarna Motorcycles. Austriacul este creditat de Forbes cu o avere netă de 1,5 miliarde de dolari.

Leoni a anunțat că a ajuns la un acord cu creditorii, deținătorii de obligațiuni și Pierer, în calitate de investitor strategic, asupra unui concept de restructurare financiară, în vederea reducerii datoriilor și asigurării de noi lichidități. Potrivit planului, Pierer va oferi Leoni o injecție de capital de 150 milioane de euro și va prelua datorii de 708 milioane de euro, reprezentând aproximativ jumătate din datoriile companiei. O companie înființată de Pierer va deveni unicul acționar al Leoni AG, compania-mamă a grupului Leoni, care va fi delistată de la bursă.

Restructurarea va afecta doar compania Leoni AG, nu și filialele sale, furnizorii, clienții și angajații acestora, precizează Leoni.

Acțiunile Leoni se apreciau cu 202% pe bursa de la Frankfurt în jurul orei 17:30 (ora României), la 0,74 euro, după ce anterior au urcat cu până la 300%. Titlurile companiei au scăzut puternic la mijlocul săptămânii trecute, după anunțarea primelor detalii privind planul de restructurare financiară. De la începutul anului, Leoni a pierdut peste 90% din valoarea de piață.

În România, Leoni deține trei fabrici, în Arad, Bistrița și Pitești, având aproximativ 13.000 de angajați, scrie profit.ro.

Comentarii

comentarii