Acasă Economic Compania portugheză Coindu, furnizor de tapițerii pentru Audi, Volvo, BMW, Mercedes, Saab,...

Compania portugheză Coindu, furnizor de tapițerii pentru Audi, Volvo, BMW, Mercedes, Saab, scoate la Arad 120 de posturi vacante

796
DISTRIBUIȚI

Producătorul de tapițerii auto Coindu România, subsidiară a companiei portugheze, furnizor pentru modele precum Audi, Volvo, BMW, VW, Renault, Peugeot, Skoda, Mercedes, Saab, a scos pe piață 120 de posturi vacante la fabrica din Arad, din zona Liberă Curtici, pe care intenționează să le ocupe până la sfârșitul acestui an.

La Curtici, portughezii au deja aproape 1.600 de angajați și anunță de mai mulți ani că vor să continue investiția din România cu o nouă fabrică, la Drobeta Turnu Severin. Anul trecut, portughezii au avut în România afaceri de 396 milioane lei (față de 419 milioane lei în 2015), dar au anunțat o pierdere de 38,7 milioane lei, cu un provizion de 3,1 milioane lei, după ce în anul precedent au fost pe profit, cu 9,4 milioane lei. De altfel, în ultimii ani, portughezii au avut o afacere profitabilă în România, cu excepția anului trecut.

La nivel global, Coindu, înființată în 1988, are circa 5.200 de angajați și vânzări anuale de aproximativ 300 milioane euro, cu aproape 60 de fabrici în 4 țări.

Comentarii

comentarii