Acasă Economic Companiile din Timişoara nu vor să intre în era digitală

Companiile din Timişoara nu vor să intre în era digitală

541
DISTRIBUIȚI

Adrian Bodo, directorul Direcţiei Fiscale a municipiului Timişoara este dezamăgit de modul în care contribuabili persoane juridice au perceput serviciul de consultare şi plată online a impozitelor şi taxelor locale.
Prin intermediul acestui serviciu, toate operaţiunile legate de informare şi de achitare a taxelor se pot face în orice moment al zilei, fără a mai fi necesară deplasarea la primărie sau la bancă, fiind asigurate securitatea deplină a operaţiilor, un flux rapid al plăţii, uşurinţă şi comoditate în exploatare. Pentru a putea efectua plăţi prin serviciul de plată online este necesară autentificarea în sistem. Astfel, pentru emiterea id-ului de Internet (user şi parolă) pentru Modelul de consultare şi plată on-line a taxelor şi impozitelor locale, contribuabilii persoane juridice trebuie sa completeze  ”Cererea on-line pentru emiterea id-ului de internet (user si parola pentru Modelul de consultare si plata on-line a taxelor si impozitelor locale.”
„De două luni sistemul este funcţional dar reacţia companiilor se lasă aşteptată. Am organizat la Primărie o întâlnire cu primele 100 de companii din Timişoara şi toţi reprezentanţii acestora s-au declarat de acord cu noul sistem. Dar, totuşi încă nu îl folosesc. Oamenii preferă să vină la Primărie şi să piardă timp la ghişee. Până acum doar 20 de companii şi 3.000 de persoane fizice s-au înregistrat în sistem”, a declarat Bodo. Din cele 12.000 de companii active în Timişoara, 100 de companii contribuie cu 53% din bugetul oraşului, iar alte 2.000 contribuie până la 96% din buget. Directorul Direcţiei Fiscale speră ca măcar aceste companii să utilizeze sistemul on-line.
„Sistemul permite inclusiv depunerea declaraţiei de impunere on-line. Acest lucru este extrem de folositor pentru noi, dar şi pentru contribuabil, care poate să afle în orice moment cât are de plătit şi ne poate transmite orice modificări intervin în declaraţii. Se tot vorbeşte de reducerea cheltuielilor bugetare. Cred că principala reducere se poate face doar prin scade numărul de ore de muncă. Sistemul on-line ne permite să reducem efortul pe care funcţionarii trebuie să îl depună”, spune Bodo.

Comentarii

comentarii