Acasă Economic Companiile timişene pot primi milioane de euro pentru a-şi creşte eficienţa energetică

Companiile timişene pot primi milioane de euro pentru a-şi creşte eficienţa energetică

490
DISTRIBUIȚI

În perioada 27 – 31 iulie se va desfăşura la Timişoara o misiune a programului UE/BERD Energy Efficiency Finance Facility (EEFF). EEFF este o linie de credit pe bază de granturi înfiinţată de Comisia Europeană şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.
În pofida crizei economice şi financiare care îşi produce deja efectele şi la noi, companiile industriale din sectorul privat din Timiş pot împrumuta până la 2,5 milioane de euro de la una din băncile participante, pot investi banii în eficienţă energetică şi asistenţă tehnică gratuită, respectiv pot primi un grant de 15% (până la 375.000 de euro) la finalizarea investiţiei.
La Timişoara va fi prezent Cristinel Constantin, senior consultant in cadrul programului UE/BERD EEFF, care va fi disponibil pentru întâlniri cu directori generali şi directori economici ai companiilor industriale private din Timişoara şi din judeţul Timiş, interesaţi în investiţii în domeniul eficientei energetice.
Asistenţa tehnică gratuită este asigurată de Trapec SA – care va ajuta la planificarea investiţiei de eficienţă energetică şi va aplica pentru obţinerea împrumutului. Tractebel Project-Managers, Engineers and Consultants (Trapec) S.A. este o companie românească, membră a grupului internaţional Suez. Scopul Trapec este să devină o companie românească de vârf în domeniile energie şi infrastructură, din România.
În acest sens, Trapec stabileşte parteneriate de lungă durată cu clienţii companiei, pe care îi susţine în atingerea obiectivelor acestora de competitivitate, siguranţă şi protecţie. În acelaşi timp, echipele multidisciplinare Trapec oferă soluţii tehnologice inovatoare care combină performanţele tehnice şi economice, datorită unei abordări complexe şi experienţei în exploatare.

Comentarii

comentarii