Acasă Administraţie Complexele sportive promise de Robu în 2012, întârziate și realizate la viteză...

Complexele sportive promise de Robu în 2012, întârziate și realizate la viteză redusă

DISTRIBUIȚI

Cu toate că au fost promise de Nicolae Robu încă de la prima sa candidatură la Primăria Municipiului Timișoara, de abia pe 14 ianuarie 2020, au apărut pe ordinea de zi la ședința Consiliului Local proiectele privind aprobarea studiilor de fezabilitate de la complexele sportive din Calea Șagului și Calea Buziașului. Despre cel din Calea Lipovei, Robu spune că urmează și „intrarea pe teren, cât de curând”.

„Astăzi suntem în momentul fericit în care putem să aprobăm studiile de fezabilitate pentru complexele sportive din Calea Buziașului și Calea Șagului. În Lipovei, cât de curând intrăm pe teren. Bineînțeles, urmează licitațiile pentru celelalte complexe. Nu ne-a fost ușor să ajungem să le și dăm viață. Totuși, mai e până vor fi puse la dispoziția timișorenilor, să se bucure de ele”, a declarat primarul, la conferința sa din aceeași zi, desfășurată cu câteva ore înainte de ședința CLT.

Între timp, proiectele au primit, fără probleme, aprobarea consilierilor locali. Astfel, în ambele cazuri, se regăsesc în proiect un bazin de înot acoperit, unul în aer liber și „alte amenajări exterioare”, care vor cuprinde zone cu aparate de forță, dar și locuri de parcare suplimentare. Complexul din Calea Șagului, strada Paul Constantinescu, va beneficia și de teren de tenis, în timp ce cel din Buziașului, străzile N.D. Cocea, Legumiculturii și Recoltei, va avea un teren de rugby/fotbal și tribune.

Prin aceste investiții, Primăria urmărește și să dea „o nouă identitate vizuală zonei, să reabiliteze întreaga gospodărie subterană – rețelele edilitare, să îmbunătățească traficul rutier și pietonal, să îmbunătățească accesul populației la activitățile sportive, să aducă venituri la bugetul local, dar, nu ultimul rând, și să atragă creșterea interesului proprietarilor de a-și reabilita proprietățile și terenurile parazitare din vecinătate”, după cum se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Comentarii

comentarii