Acasă Eveniment Computer-tomograf de 800.000 de euro, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița

Computer-tomograf de 800.000 de euro, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița

655
DISTRIBUIȚI

dr. SecasanAparatul va fi achiziționat în cadrul unui proiect transfrontalier, în valoare de peste două milioane de euro
    
Managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița, dr. Dumitru Secășan, a prezentat vineri, într-o conferință de presă, un proiect european ce se află în faza de implementare, la instituția-fanion a asistenței spitalicești județene.

Este vorba de un proiect în cadrul programului IPA de Cooperare Transfrontalieră, între Reșița și orașul sârbesc Pozarevac, în valoare de peste două milioane de euro. Spitalului reșițean, a cărui parte de cofinanțare va fi asigurată de Consiliul Județean Cara;/Severin, îi revin aproape 900.000 de euro, bani din care va achiziționa un computer-tomograf performant, în valoare de maxim 800.000 de euro. La conferința de presă a fost prezentă echipa de proiect, alături de dr. Secășan aflându-se și Violeta Florea, purtătorul de cuvânt al spitalului, inginerul Silviu Tinca, dar și dr. Victoria Roșoagă, șeful Secției de Radiologie, însoțită de fizicianul Corina Pera, împreună cu care se va asigura buna funcționare a aparatului. Computerul-tomograf va funcționa în cadrul Secției de Imagistică Medicală a spitalului, undeva la parterul instituției, într-un loc special amenajat, pentru că e nevoie, în acest scop, de 36 de metri pătrați. Dr. Victoria Roșoagă a explicat că aparatul va avea o mare viteză de achiziție a imaginilor, organele supuse examinării putând fi studiate în 3 D. Computerul-tomograf va putea înlocui, în unele cazuri, RMN-ul, mai ales la persoanele care au contraindicată examinarea cu rezonanță magneto-nucleară. Cu ajutorul acestui aparat, cu funcționare de tip multislize, a explicat și dr. Dumitru Secășan, se vor putea realiza bronhoscopii și colonoscopii virtuale, precum și sistemul venos sau arteriale și multe alte organe. Va fi foarte util și în urgențe, spun medicii, pentru că efectuează o scanare a întregului organism în 20 de secunde.

  

Comentarii

comentarii