Acasă Actualitate Comuna din Timiș cu cei mai sârguincioși votanți: prezența la vot este...

Comuna din Timiș cu cei mai sârguincioși votanți: prezența la vot este de 137,8%

DISTRIBUIȚI

O comună din județul Timiș se poate lăuda că deține recordul de cea mai mare prezență la vot, de de 137,8%. Conform  datelor prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă, această prezență impresionantă nu se limitează doar la alegerile europarlamentare, unde alegătorii pot vota pe listele suplimentare, ci se extinde și la alegerile locale.

Datele actualizate cu privire la prezența la vot publicate de către Autoritatea Electorală Permanentă arată că la nivel național, la ora 15.00, prezența era sub 29%. Cu toate acestea, în Bara, o comună din județul Timiș, se înregistrează o mobilizare remarcabilă, depășind numărul alegătorilor înscriși pe listele permanente.

Comuna Bara are 288 de alegători înregistrați pe listele permanente. Totuși, datele AEP arată că, pentru alegerile locale, numărul total al votanților este 401, ducând prezența la vot la 137,8%. Apar 209 alegători care ar fi votat pe listele suplimentare. 

Pentru europarlamentare, datele arată că în comuna Bara au votat 402 persoane dintre care mai mult de jumătate pe listele suplimentare. Prezența este, astfel, 139,58%, în această după amiază, când alegerile sunt în toi.

Pentru comparație, prezența la vot în județul Timiș este în jurul procentului de 26,5%. 

Un sat din comuna Bara, Dobrești, ar putea fi responsabil pentru prezența supraunitară la vot. Pe lista permanentă sunt 36 de persoane, dintre care 21 au votat deja. Alți 37 de alegători au votat pe listele suplimentare.

Comentarii

comentarii