Acasă Actualitate Comuna Dudeștii Noi iese din carantină, înainte de termen

Comuna Dudeștii Noi iese din carantină, înainte de termen

770
DISTRIBUIȚI

Duminică seară, reprezentanții Instituției Prefectului anunță ieșirea comunei Dudeștii Noi din carantină, înainte de termenul stabilit inițial. Decizia carantinării, prima dată, impunea măsura începând cu 5 noiembrie. Conform Ordinului Departamentului pentru Situații de Urgență de prelungire a măsurii de carantinare zonală, a doua perioadă de două săptămâni de carantină trebuia să se finalizeze joi, 3 decembrie. Tot după DSU se așteaptă până să la ieșirea oficială a comunei din carantină. Ridicarea măsurii vine în contextul scăderii bruște a numărului de cazuri în comună.

„Având în vedere scăderea ratei de infectare la nivelul comunei Dudeștii Noi, Direcția de Sănătate Publică a făcut o analiză în baza Metodologiei de răspândire a riscului de răspândire a virusului SARS-COV 2 într-o comunitate/ localitate în vederea instituirii măsurii de carantină zonală / ridicare a măsurii de carantină elaborată de Centrul Național de Combatere a Bolilor.

 Conform acestei analize a reieșit faptul că trendul din aceasta localitate este în scădere, ajungând astăzi la 3,31/1000 de locuitori. În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis către Institutul Național de Sănătate Publică propunerea de ridicare a carantinării localității Dudeștii Noi. După primirea avizului Institutului Național de Sănătate Publică, subprefectul Mircea Băcală a convocat, în această după-amiază,  o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat hotărârea privind ridicarea carantinării comunei Dudeștii Noi.

Hotărârea a fost  transmisă de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru ridicarea măsurii de carantinare a comunei Dudeștii Noi.  Măsura de ridicare a carantinării  intră în vigoare de la emiterea Ordinului șefului DSU”, transmit reprezentanții prefecturii.

Joi, 3 decembrie, ar trebui să expire carantina și în Ghiroda (fără Giarmata Vii), Dumbrăvița, Moșnița Nouă și Giroc. În Lugoj, carantina ar trebui să se finalizeze sâmbătă, 5 decembrie.

Comentarii

comentarii