Acasă Economic CONAF și UVT  organizează conferința Antreprenor: oportunități de finanțare EU pentru dezvoltare...

CONAF și UVT  organizează conferința Antreprenor: oportunități de finanțare EU pentru dezvoltare durabilă

DISTRIBUIȚI

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) și Universitatea de Vest din Timișoara organizează conferința Antreprenor: oportunități de finanțare EU pentru dezvoltare durabilă în data de 09 iunie 2022, ora 11:00.

Cu acest prilej se propune lansarea în discuție a temei fondurilor europene și a oportunităților de finanțare pentru antreprenori.

Invitații evenimentului vor vorbi despre importanța accesării fondurilor nerambursabile pentru dezvoltarea unei afaceri, prezentarea programelor operaționale în perioada de finanțare 2021-2027 și oportunitățile de dezvoltare prin fonduri europene care pot accelera implementarea proiectelor de investiții. Accesarea eficientă a fondurilor europene reprezintă un impuls extraordinar pentru accelerarea trecerii spre o economie sustenabilă.

Sunt invitați universitari, conferențiari și moderatori cu experiență în antreprenoriat și finanțări europene: rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ioan Boloș, președinta CONAF, Cristina Chiriac, dar și alți invitați speciali.

Vorbitorii și moderatorii conferinței vor propune de teme de dezbatere legate de: Absorbția deficitară și soluții de fiabilizare. Specificul noii politici de coeziune, care presupune o abordare mai personalizată a dezvoltării regionale, când este preconizata finalizarea cadrului strategic la nivel national. Care sunt documentele cadru ce subliniază obiectivele și prioritățile la nivel național, chestiuni esențiale pentru viitoarele proiecte, căci fără aceste documente cererile de finanțare riscă să rămână exact fără relevanța necesară? Acordul de parteneriat cu România pentru perioada 2021-2027, care este încă în stadiu de draft.

Caracteristicile noului cadru, care, conform CE, oferă mai puțină birocrație și modalități mai simple de solicitare a plăților (în special pentru întreprinderile și antreprenorii care beneficiază de sprijinul UE). Cum se va atinge acest obiectiv la nivelul României? Ce instrumente/modalități de simplificare a atragerii fondurilor europene și respectiv de implementare a proiectelor sunt propuse sau vizate? Nu în ultimul rând, sunt de interes formele de eliminare a obstacolelor transfrontaliere.

Conferința este organizată la Universitatea de Vest din Timișoara (V. Pârvan nr. 4), joi, 9 iunie 2022, începând de la ora 11, în amfiteatrul de evenimente A01. Participarea la eveniment este gratuită, înscrierea se face în baza confirmării la adresa de e-mail office@conaf.ro până în data de 06.06.2022.

 

Comentarii

comentarii