Acasă Cultura ConCentrica 2024, cu sute de cititori, în Piața Libertății din Timișoara

ConCentrica 2024, cu sute de cititori, în Piața Libertății din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Sute de timișoreni, începând cu elevii de grădiniță, până la persoane de peste 80 de ani, din diferite categorii sociale și profesionale, au participat joi 13 iunie, la tradiționala manifestare cultural literară ConCentrica, ediția a IX-a, joi, 13.06, în Piața Libertății din Timișoara.

“Concentrica este una dintre cele mai mari lecturi publice din România. La prima ediție în 2016 au participat 1.000 de persoane. Numele vine de la structura pieței. Ideea este să adunăm oameni din cât mai multe cercuri sociale și profesionale în jurul cărții”, a spus Tudor Crețu, directorul Bibliotecii Județene Timiș, organizatoarea evenimentului.

La această ediție s-a citit din poetul Marcel Turcu (1940-2014) din Timișoara.

Cărți precum Farfuria sălbatică l-au impus ca o voce aparte a suprarealismului românesc. În toamnă, B.J.T. va publica o antologie din opera sa, în cadrul proiectului Retroscript.

Cea mai mare lectură publică din România, ConCentrica, propune și în acest an o redescoperire a poeziei timișorene prin intermediul unuia dintre cei mai aparte reprezentanți ai săi. Stau înalt și subțire și/ Scriu:/ Cineva mi-a spus că-mi trezesc/ Morții mei mai vârstnici, rubedeniile”.

 

Comentarii

comentarii