Acasă Actualitate Concerto di Natale! Cadoul de Crăciun al italienilor din Timișoara pentru bănățeni

Concerto di Natale! Cadoul de Crăciun al italienilor din Timișoara pentru bănățeni

DISTRIBUIȚI
Tradiționalul “Concerto di Natale” – Concert de Crăciun din Biserica Millenium Timișoara va avea loc, joi, 21 decembrie, la ora 20:00. Dirijor va fi Enrico Cannata.
Conducerea corului: Iosif Todea; soliști: Cornel Meici, Carmen Paulescu, Daniel Zah, Razvan Grzavescu, Bogdan Lupulescu, Elena Colompar.
 
Concertul de Crăciun din Biserica Millenium Timișoara este o poveste de succes, o realitate unică care și-a consolidat o recunoaștere deosebită de-a lungul timpului. 
 
Cadrul splendid al Bisericii Millenium din Timișoara, magia muzicii alese, originalitatea programelor de mare impact, orchestra și corul, formate dintr-un grup de muzicieni din cele mai prestigioase instituții muzicale ale orașului, toate aceste aspecte transformă Concertul de Crăciun 2023 într-un eveniment special. 
 
Programul va conține compozitii de o puternică tensiune emoțională, iar jocurile de lumini special create vor produce o atmosferă unică. 
 
Câțiva soliști virtuosi vor vor interpreta piese de un puternic impact, unele dintre ele fiind compuse special de maestrul Enrico Cannata pentru acest eveniment.
 
 Concertul reflectă, în același timp, strânsa colaborare dintre orchestră și cor, dintre Enrico Cannata și Iosif Todea, care vor încânta ascultătorii cu piese deosebite și îi vor apropia de farmecul sărbătorilor.
 
Repertoriul variază de la baroc până în secolul al XX-lea, până la muzica pop, unde aranjamentele maestrului Cannata creează un punct culminant, plin de energie și de emoție.
 
Concertul este organizat de Enrico Cannata, iar spectacolele sunt difuzate în fiecare an de TVR național, de RADIO Timișoara, precum și de alte posturi de radio și de TV importante.
 
Datorită succesului din ultimii ani, Concertul de Crăciun a devenit o frumoasă tradiție, care se regăsește în calendarul evenimentelor importante din Timișoara, ajungând la cea de-a XVI-a ediție. 
Totodată, concertul este un prilej de întâlnire dintre români și membrii comunității italiene, precum și a reprezentanților autorităților locale, care susțin evenimentul.
 
Concertul este organizat de Confindustria Romania si de Asociatia “Fucina Italica Francesco Griselini”, în colaborare cu Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara și cu autoritățile locale. 
 
Accesul este gratuit iar evenimentul este deschis tuturor, în limita locurilor disponibile.

Comentarii

comentarii