Acasă Actualitate Concurenți din trei țări au tăiat porcul la Pecica – ...

Concurenți din trei țări au tăiat porcul la Pecica – Foto

DISTRIBUIȚI

Orașul Pecica a găzduit o nouă ediție a concursului culinar de tăiere a porcului. Echipe din România, Serbia și Ungaria au prestat pe „materialul” pus la dispoziție de organizatori și anume, șapte porci având greutatea între 100 și 120 kilograme, care au fost sacrificați de la prima oră. Zeci de măcelari s-au pus pe treabă și au gătit preparate din carne de porc specifice zonei pe care au reprezentat-o. Concursul de preparare de produse specifice din porc se află, la Pecica, la cea de-a noua ediție. Tradițiile privind tăiatul porcului și prepararea de produse specifice sunt transmise din generație în generație, fiecare zonă având ceva specific. Juriul care a evaluat produsele a avut o misiune extrem de dificilă, printre elementele avute în vedere în jurizare figurând aspectul, gustul și ingredientele folosite, unele făcând obiectul unor secrete aprig păzite de concurenți.

La final, de rezultatele competiției s-au bucurat și spectatorii, care au avut la dispoziție pentru degustare aproximativ 600 de porții de produse de carne de porc și preparate.

Comentarii

comentarii