Acasă Actualitate Concursul pentru schimbarea la față a Pieței Victoriei se apropie de final

Concursul pentru schimbarea la față a Pieței Victoriei se apropie de final

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a redactat proiectul de hotărâre care va aproba acordarea premiilor pentru primele trei locuri în cadrul concursului internațional de soluții pentru reamenajarea Pieței Victoriei și a străzilor adiacente: N. Lenau, M. Eminescu, Dr. N. Paulescu, J.W. Goethe, Alba Iulia, Mărășești și Ferdinand. Concursul este realizat de Ordinul Arhitecților din România (OAR), care a câștigat licitația pentru organizarea concursului, ocupându-se de întreaga documentație necesară.

Valoarea cumulată a premiilor II, III, și mențiunilor este de 60.000 euro iar câștigătorul premiului I va beneficia de finanțarea contractului de proiectare în lei, fără TVA, sumele fiind asigurate din bugetul local.

”Zona zero a Timișoarei, compusă din Piața Victoriei și șapte străzi din jurul ei sunt emblematice pentru identitatea și istoria orașului nostru. Este zona de care timișorenii se simt atașați emoțional și simbolic, și este cartea noastră de vizită în fața vizitatorilor. De aceea, ne dorim o amenajare care să pună în valoare moștenirea arhitecturală și culturală a spațiului și să îl integreze armonios cu restul centrului istoric. La fel de importante sunt și calitatea, accesibilitatea și atractivitatea a acestui spațiu”, a spus primarul Dominic Fritz.

Primăria Timișoara dorește să implementeze o soluție care răspunde nevoilor actuale de utilizare a spațiilor centrale și străzilor aferente, astfel încât locuitorii să beneficieze de un spațiu deschis, eficient și accesibil.

Comentarii

comentarii