Acasă Actualitate Condamnat definitiv pentru evaziune fiscală, ginerele lui Vasile Blaga păzește finanțele din...

Condamnat definitiv pentru evaziune fiscală, ginerele lui Vasile Blaga păzește finanțele din Timișoara

1736
DISTRIBUIȚI

Hunedoreanul Ioan Andrei Rudeanu, ginerele fostului deputat de Timiș Vasile Blaga, proprietarul firmelor Axis, a fost condamnat definitiv. Curtea de Apel București a pronunțat miercuri, 8 februarie, sentința în dosarul în care a fost judecat pentru evaziune fiscală.

“Instanța a respins ca nefondate apelurile declarate de inculpatul Rudeanu I. și de partea civilă din dosar, Agenția Națională de Administrare Fiscală, împotriva sentinței date de prima instanță, Tribunalul București. Hotărârea este definitivă”, precizează Biroul de presă al Curții de Apel București.

Ioan Andrei Rudeanu rămâne cu pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare dispusă de prima instanță. La fel și colaboratorul sau, Laurențiu Marius Ciuca, judecat in același dosar și condamnat în fond la un an si patru luni de închisoare, tot cu suspendare.

Ioan Andrei Rudeanu a fost trimis în judecată în 2016, fiind acuzat că, în calitate de asociat și administrator al SC Axis Corporate Security SRL, a înregistrat în contabilitatea firmei 161 de achiziții fictive de bunuri ți servicii, provenite de la firme fantomă. Astfel, Rudeanu s-a sustras de la plata taxelor și impozitelor către stat, cauzând un prejudiciu de 646.139 de euro. În mai 2015, domiciliile și sediile firmei lui Rudeanu au fost percheziționate, el fiind arestat preventiv o lună de zile, apoi trimis în arest la domiciliu. Și-a recunoscut faptele încă din perioada urmăririi penale și s-a arătat dispus să achite prejudiciul. Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație ți Justiție.

Firma de pază Axis Corporate Security a fost înfiinţată în localitatea Sântuhalm, de lângă Deva, în anul 2009 şi a fost sancţionată de mai multe ori pentru nerespectarea obligaţiilor faţă de angajaţii care aveau în grijă paza unor unităţi miniere de pe Valea Jiului.

Firma lui Rudeanu a încheiat contracte de pază şi cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, când socrul său, Vasile Blaga, era preşedinte al PDL şi senator de Timiş. O licitaţie la care au participat zece firme a fost câştigată de firma lui Rudeanu în 2012, aceasta obţinînd un contract de peste 2.600.000 lei fără TVA pentru serviciile de pază prestate pe durata unui an, iar un an mai târziu, firma Axis a fost singura care a depus o ofertă pentru obţinerea unui contract în valoare de peste 747.000 lei plus TVA pe o durată necunoscută.

Compania are în acest moment un contract de pază cu Direcția Regională a Finanțelor Publice Timișoara, pentru sediile din Arad, Caraş-Severin, Hunedoara și Timiş.

Comentarii

comentarii