Acasă Actualitate Condamnat la 6 ani de închisoare pentru că a furat 1 milion...

Condamnat la 6 ani de închisoare pentru că a furat 1 milion de euro

345
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au depus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş un bărbat pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii la şase ani de închisoare. Aflându-se la finalizarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a emis un mandat de executare a pedepsei pe numele lui M. DORU, de 48 de ani, din Timişoara, care pentru obţinerea de foarte multe fonduri băneşti pe căi ilegale, a constituit un grup infracţional organizat, la sfârşitul anului 2007, începutul anului 2008, structurat pe două filiere internaţionale, una românească şi cealaltă turcă.

Gruparea era specializată în comiterea de infracţiuni de furt calificat, spălare de bani, infracţiuni informatice, atac contra confidenţialităţii datelor informatice, în vederea obţinerii în mod direct a unui beneficiu material din diferite bănci.

Astfel, în cursul anului 2008, prin utilizarea parolei de acces a unui director de sucursală bancară din Craiova, membrii grupării au transferat şi ridicat fără autorizaţie suma de 8.000.000 de lei, din care jumătate au fost transferaţi în contul condamnatului. Din cele 4 milioane de lei, acesta a retras efectiv 1,5 milioane, folosind fără drept instrumente de plată electronice.

Poliţiştii l-au depistat pe M. Doru în Timişoara, de unde a fost ridicat şi apoi depus în Penitenciarul Timişoara, pentru executarea pedepsei.

Comentarii

comentarii