Acasă Actualitate Condiții restrictive la autorizarea noilor construcții. CJT cere spații speciale pentru patru...

Condiții restrictive la autorizarea noilor construcții. CJT cere spații speciale pentru patru pubele

521
DISTRIBUIȚI

Nicio autorizație de construcție nu se va mai emite de primării din Timiș, dacă proiectul nu are prevăzut loc special pentru patru pubele diferite, pe culori, în funcție de tipul deșeului.

„Vrem să fie și la noi la fel de curat ca în alte țări, dar când vine vorba despre respectarea unor reguli simple totul devine.. complicat. Arhitectul Șef al Județului Timiș a transmis în această perioadă, tuturor primăriilor din județ, o adresă conform căreia pentru eliberarea autorizațiilor de construcții în proiectul depus trebuie să existe un spațiu special amenajat pentru toate recipientele de colectare selectivă a deșeurilor. E timpul să luăm tot mai în serios acest subiect și să transformăm niște spații care până astăzi ne provocau dezgust, în locuri care să fie aliniate la standardele țărilor unde ne face plăcere să călătorim”, spune Cristian Moș, vicepreședintele CJT..

În perioada următoare vom avea un număr de patru pubele, diferite la culoare în funcție de tipul deșeului. Începând cu această vară, în județul Timiș a fost aprobat Regulamentul Serviciului de Salubrizare conform căruia, în toate cele 99 de localități din județ generatorii de deșeuri trebuie să sorteze astfel: În pubela neagră deșeuri reziduale, în pubela maro deșeuri biodegradabile, în pubela galbenă plastic și metal, în pubela albastră hârtie și carton, în pubela/clopotul verde sticla.

„În cel mai scurt timp mă aștept ca firmele colectoare autorizate să se adapteze la noile cerințe”, a mai spus Moș.

Comentarii

comentarii