Acasă Actualitate Conducerea Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România și redacția revistei Orizont...

Conducerea Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România și redacția revistei Orizont i-au cerut și lui Fritz să rezolve problema spațiului din Augustin Pacha, de unde ar urma să fie evacuate

DISTRIBUIȚI

Luni, 16 noiembrie, la Primăria Timișoara, Dominic Fritz s-a întâlnit cu reprezentanții Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România (USR). După cum era de așteptat, subiectul discuțiilor a fost spațiul care, de 71 de ani, este sediul uniunii, unde activează și redacția revistei Orizont. Clădirea de pe str. Augustin Pacha, nr.1, etaj 1, SAD 1, ar urma, conform unei sentințe definitive a Curții de Apel Craiova să fie dat în compensație moștenitorilor unei alte clădiri, de pe bulevardul Revoluției, iar cele două instituții se pregătesc de evacuare.

„La Primăria municipiului Timişoara a avut loc luni, 16 noiembrie 2020, o discuţie între dl. Primar Dominic Fritz şi reprezentanţii conducerii Filialei Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România, privitoare la problema spaţiului din Timişoara, str. Mitropolit Augustin Pacha nr. 1, etaj 1, SAD 1,  în care, de 71 de ani, îşi au sediul Filiala timişoreană a USR şi redacţia revistei Orizont.

După cum se ştie, spaţiul respectiv a fost oferit, în compensare de către autorităţile locale, alături de alte spaţii, moştenitorilor imobilului situat în Timișoara, Bd. Revoluției 1989 nr. 5 (fost Bd. 23 August nr 5), fapt consfinţit printr-o Decizie Civilă definitivă și irevocabilă a Curţii de Apel Craiova, ceea ce implică evacuarea celor două instituţii emblematice ale culturii bănăţene şi naţionale.

În cursul discuțiilor, ne-am exprimat rugămintea și speranţa găsirii cât mai rapide de către dl. Primar și de către noul Consiliu Local a unei soluţii viabile care să nu afecteze istoria, viaţa şi activitatea scriitorilor timişoreni”, transmit Comitetul de conducere al filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România și redacția revistei Orizont.

Comentarii

comentarii