Acasă Actualitate Conducerea ISJ Timiş a notificat toate şcolile din Timişoara să anunţe dacă...

Conducerea ISJ Timiş a notificat toate şcolile din Timişoara să anunţe dacă elevii sau profesorii au simptome precum cei de la Colegiul ”C.D. Loga”

DISTRIBUIȚI

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş a notificat toate şcolile din Timişoara în privinţa situaţiei de la Colegiul Naţional ”C.D. Loga”, unde zeci de elevi şi profesori au acuzat simptome de intoxicare, iar o parte dintre ei au ajuns la spital. Directorii unităţilor de învăţământ sunt îndemnaţi să anunţe la ISJ dacă apar probleme şi la ei în şcoală, scrie news.ro.

”Au fost informaţi directorii tuturor unităţilor de învăţământ asupra situaţiei, solicitându-li-se să notifice I.Ş.J. Timiş, în situaţia în care există elevi cu aceeaşi simptomatologie. Suntem în contact permanent cu toate instituţiile spitaliceşti de pe raza municipiului Timişoara şi vom reveni cu informaţii, pe măsură ce ne vor fi remise”, a transmis, miercuri, Aura Danielescu, inspector-şef al ISJ Timiş.

 Potrivit datelor de la Inspectoratul Şcolar Timiş, toţi elevii care au ajuns la spital cu simptome de intoxicare sunt stabilizaţi.

”Din datele colectate de la instituţiile specializate, rezultă că, în cursul dimineţii, s-au prezentat la serviciul de urgenţă încă 18 copii, faţă de cei 14 copii internaţi în cursul nopţii. Dintre copiii prezentaţi în serviciul de urgenţă în cursul dimineţii, 8 au fost externaţi direct din serviciul de urgenţă, 10 sunt încă în investigaţii, urmând a se hotărî asupra spitalizării sau externării. Dintre cei 14 minori internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Louis Ţurcanu» Timişoara în cursul nopţii, 2 sunt în procedură de externare. Toţi copiii care au prezentat, până în acest moment, simptome sunt stabilizaţi”, a mai transmis Aura Danielescu.

 Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional ”C.D. Loga” din Timişoara au ajuns la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” şi la Spitalul Municipal din Timişoara, cu simpatome de intoxicaţie. Nu se cunoaşte cauza, mai ales că unitatea de învăţământ nu are cantină, nu este racordată la gazele naturale şi nici nu a fost făcută dezinsecţie sau deratizare. Cursurile şcolare au fost suspendate miercuri.

Comentarii

comentarii